Kassid ei nuta füüsiliselt nagu inimesed, kui pisarad mööda nägu alla voolavad. Ent palju aastaid on olnud olemas ebausk, et kassid nutavad öösiti. Vanasti peeti seda surma märgiks, kui kass nuttis maja juures, kus keegi oli haige. See ebausk oli välja kujunenud põhjusega: kassid nutavad tõesti, ainult mitte selles mõttes, nagu võiksime arvata.

Kassid nutavad häälekalt väga erinevatel põhjustel.

Kuigi kassi nutmine ei erine kuigi palju näugumisest, on see siiski arusaadav. Me pole kindlad, kas see on nii tegelikult või on asi lihtsalt meie tõlgenduses, kuid kassi nutt kõlab leinavamalt ja kurvemalt kui mänguline või nõudlik näugumine. Tavaliselt on see oma tooni poolest pikem ja madalam kui enamik kassi tavapäraseid häälitsusi, nii et tunnete selle kindlasti ära.

Üks esimesi põhjuseid, miks kass võib nutta, on haigus või valu. Kui su kass end halvasti tunneb, ei saa ta ilmselt aru, mis viga on. Kui märkad, et ta pidevalt nutab, tuleks tõenäoliselt loomaarsti poole pöörduda. Tõenäoliselt üritab kass sulle oma ebamugavast tundest teada anda.

Teine levinud põhjus, miks kassid nutavad, tuleneb stressist. Ehkki me ei pea kasse väga emotsionaalseteks, on ka neil tundeid. Nad võivad tunda end üksikuna või olla ärevuses ja üks kassi peamistest viisidest neid tundeid edasi anda, on nutu kaudu. Mõned kassid on nutnud isegi siis, kui kaotavad oma kaaslase, olgu see siis inimene või loom, või ka siis, kui perre tuuakse uus loom.

Kassid valavad aeg-ajalt ka meditsiinilistel põhjustel pisaraid. Oregoni Loomahaigla arst dr Sheri Morris selgitas, et kassde pisarad on enamasti seotud ebamugavustundega silmas. „Pisaraid seostatakse viirushaiguste, allergiate ja infektsioonidega.“

Kui oled märganud, et su kassil jooksevad silmad vett, võib see olla põhjus muretsemiseks. Dr Morris selgitas: „Kassid elavad põrandatasandil ja seega võivad erinevad vaipade puhastusvahendid põhjustada silmade ärritust. Eriti tuleks sellele tähelepanu pöörata juhul, kui tegemist on püsiva probleemiga.“ Nii et kui märkad, et kassil korduvalt silmad vett jooksevad, võiksid loomaarsti külastada.

Allikas: cuteness.com