Seagal jõudis oma hoiukodusse, mis asub hotellidele ja restoranidele kassasüsteeme ja -lahendusi pakkuva ettevõtte Baltic Retail and Hospitality Systems (BHRS) kontoris, novembri algul. BHRS hakkas hoiukodu pakkuma sügisest, sest nende esimene hoiuline - Narvast pärit suur ja karvane mõmmik Osten, oli juba päris ruttu oma koju saanud.

Nagu Ostengi, kolis Seagal hoiukodusse seetõttu, et ta iseloom on pigem domineerivam, mistõttu ta ei klappinud suuremas hoiukodus teiste kassidega. Sellepärast ongi Kassiabi vabatahtlikud eriliselt tänulikud ettevõtetele ja eraisikutele, kes on valmis hoiukodu pakkuma, et sellise loomuga kiisu saaks turvalises keskkonnas teistest kassidest eraldi olla, kohaneda omas tempos ja saaks esile pääseda kassi päris loomus. Et ei oleks koju minnes üllatusi või ootamatusi, sest tegelikult Seagal leidis juba vahepeal kodu, kuid kahjuks oli ta pererahva jaoks liiga äkiline ning ta tagastati Kassiabi hoole alla.

Seagal on iseloomult äärmiselt julge, aktiivne ja mänguline kassipoiss, kes ei jäta kunagi ühtegi teele sattuvat seadeldist, kotti või muud eset põhjalikult uurimata. Nii uuriti ka Delfi lemmikloomaportaali personali moonakotid väga põhjalikult üle. Kontoris askeldav hoiupere rääkis, et kui Seagal päris alguses nende juurde hoiule jõudis, siis oli ta veidi eemalehoidev ja võttis endale aega uue ümbrusega harjumiseks, kuid nüüdseks on kenasti kohanenud ning poeb omaalgatuslikult töötajatele juba süllegi. Vastu oma tahtmist ta seda teha ei luba ning tegelikult ongi personaalsele õrnutsemisele Seagalil üpris täpsed kriteeriumid – paitused on teretulnud ninajuurele ja kõrvade vahele, kõdistused kurgu alla on samuti loetud mõnusaks, kuid nagu poisslapsele kohane, arvab ka Seagal, et sellisel õrnutsemisel olgu piir. Ja see piir on tema otsustada. Kuid ajapikku loksub elurütm paika ning nüüdseks on hoiukodul ning Seagalil üksteise piirid juba selged.

Nagu iga aktiivse loomaomaniku kodu, on ka hoiukontor kassimänguasju täis, mis aitavad Seagalil iseennast lõbustada. Muidugi on ka kontoris kratsipuu ning kontoritöötajad meisterdavad ka ise kassimänguasju, millest Seagali üks vaieldamatutest favoriitidest on märkmepaberinutsakas. Samuti aetakse väikest fooliumist pallikest mööda bürood ennastunustavalt taga ning kui mängust juba tuure kogutud, siis on ka erinevaid kehavorme võttes kontori ühest otsast teise tuhisemine täiesti aktsepteeritav meelelahutus. Sealjuures ei ole mõningased kokkupõrked seinte ja uksepiitadega Seagali jaoks absoluutselt mingiks takistuseks.

Karismaatiline Seagal teab täpselt, kelle käest millisel kellaajal on võimalik võileiba nuruda, kelle klaasist juua ja keda karistamatult kiusata tohib. Märkmepaberitega „rokkimine“ tõmbab kindlasti tööhoos ohvri tähelepanu ja ka klaviatuuril liikuvate sõrmede tagaajamine või ise trükkimine viib eesmärgini. Kui mitu inimest omavahel kõnetundi peavad, on võimalik tähelepanu tõmmata ettejuhtuvate kastidega lustides või laualt leitud paberilehtedega liugu lastes.

Puhkehetkedel leiab Seagali sagedasti töölaualt, kus ta saab mõnuleda laualambi valguses ja sülearvuti ventilaatori soojuses. Ära ei põlata ka diivanil puhkavate inimeste süles olesklemist ning sealjuures haleigatseva pilguga otsa vaatamist: “Võta mind ometi täna kaasa. Siin on küll tore, kuid päris kodus oleks veel toredam. Ma oleksin veel parem, ma lõbustan Sind veel rohkem! Kui Sa ise ei saa, siis ehk mõni Su tuttav just otsib mind?” Kuid kodu leida kassile, kes ei klapi teiste kasside ega väikelastega, ei ole kahjuks väga lihtne. Siiski loodab nii BHRSi hoiupere kui ka Kassiabi kollektiiv, et Seagali küsivad silmad jõuavad tema päris oma inimesteni, kes on just teda otsinud ja saavad pakkuda talle sobivat kodu.

Nii et kallid sõbrad ja lugejad, kui teil, teie tuttaval, sõbral või perekonnaliikmel on puudu üks aktiivne ja lõbus kassipoiss, siis palun kirjutage kodu@kassiabi.ee või helistage numbril 55571625.