1) Ära vali kassi välimuse põhjal

Kassi temperament peab sulle sobima. Kui soovid tõukassi, siis tasub langetada otsus kassi tõuomaduste põhjal. Kui sa oled väheliikuva eluviisiga ja eelistad töölt tulles pigem divanil pikutades telekat vaadata, ei sobi sulle aktiivne kass, kes pidevalt mängida tahab ja tähelepanu nõuab.

2) Ettevalmistus on oluline!

See punkt täiendab mõnes mõttes esimest punkti. Paljud võtavad kassi, omamata eelnevat ettevalmistust ja põhjalikult läbi mõtlemata, milliseid muutusi looma tulek kaasa toob. Enne kassi võtmist ole kindel, et sul on tema jaoks aega. Kassidele meeldib stabiilsus ja rutiin ning kui sinu kiire elustiil kassiga tegelemist tegelikult ei võimalda, jäta ta parem võtmata. Iga kass vajab suuremal või vähemal määral tähelepanu ning temaga tuleb tegeleda. Kui sa ei leia oma looma jaoks üldse aega, otsib ta endale ise meelelahutust. Sa ei taha ju näha rikutud mööblit ja ärakraabitud tapeeti.

3. Kahe kassi liiga rutakas tutvustamine

Oled otsustanud oma kassile liigikaaslasest seltsilise võtta? Sellisel juhul tasub varuda kannatust. Kui sa kasse tutvmisel liigselt tagant kiirustad, võivad nad olukorra lahendada omal moel ja see pole sugugi hea mõte. Lisaks sellele, et nad ei pruugi kunagi hakata omavahel läbi saama, võivad nad üksteist võitluses tõsiselt vigastada. Kasside omavahelisel tutvustamisel kehtib vanasõna: kannatlikkus on voorus. Veidi kannatust, ja loodetav tulemus on palju parem!

4. Raha kokkuhoiu eesmärgil loomaarsti mittekülastamine

Lemmiklooma hooldus ja ravimine on tänapäeval üsna kulukas, kuid kindlasti peaksid laskma oma looma aeg-ajalt loomaarstil üle vaadata. Kassid ei näita oma hädasid välja enne, kui asi on juba väga hull. Rutiinse tervisekontrolli käigus võivad välja tulla probleemid, mis on sinu kassi pikemat aega vaevanud ning on võimalus, et loomaarst tuvastab mõne tõsise häda juba varakult. Varakult avastatud haigus võib säästa sinu raha pikemas perspektiivis.

5. Ületoitmine

Kassid on peaaegu alati valmis midagi ampsama ja kuidas sa jätad andmata pala, kui armsalt paluv kassinägu otsa vaatab? Toida oma looma targalt, ära toida teda üle ning ära hoia tal pidevalt toitu ees. Eriti tuleks toidukoguseid piirata väheliikuvatel toakassidel või lõigatud kassidel. Lemmikloomade ülekaalulisus on heaoluriikides kasvav probleem. Ülekaal ei piira ainult looma liikumisvõimet, vaid koormab siseorganeid ja võib põhjustada südameprobleeme ja diabeeti. Pea meeles, et nii väikese organismi puhul nagu seda on kass, on iga ülekilo väga suur mure.

Allikas: iheartcats