Dik on elanud väärikat elu. Esimesed 9 eluaastat töötas Dik ühes tehases ustava valvurina. Oma territooriumi kaitses ta hoolega ja vastutasuks oli tal isiklik, kõigi mugavustega koerale kohane korter ja palgaks sai ta kaks korda päevas suure ja maitsva kõhutäie head ja paremat süüa. Olenemata oma mehisest ametist, sai Dik ka õrnusehetki tunda ja teiste töötajate silitustest ja armastusest ei pidanud see isane valvekoer puudust tundma. Kuid tänapäeval kipub elu ikka tasapisi seda rada minema, et tehnoloogia asendab inimesi ja nii juhtus ka Dikiga. Alates oktoobrikuust teatati talle, et kahjuks tema teeneid enam ei vajata ja nii see tubli valvur ühel päeval koondatigi.

Dik on 9-aastane, väidetavalt kaukaaslase ja Saksa lambakoera järeltulija, kes pidi oma ameti maha panema ja ootab nüüd Tallinna koduta loomade varjupaigas uusi väljakutseid. Ehk leidub hea inimene, kes pakuks talle taas võimalust teha seda, mida kõige paremini oskab valvata territooriumi.

Iseloomu poolest on Dik varjupaiga personali sõnul mõnus ja tasakaalukas koerataat, kes suudab ka küllaltki stressirohkes varjupaiga keskkonnas jääda väga rahulikuks ja väärikaks. Dik on vaoshoitud koer, kes ei pane tähelegi, kui mõned noored ja tüütud koerad tema ümber klähvivad. Esimesel kohtumisel võib Dik olla veidi umbusklik nagu valvekoerale kohaselt, aga kui tema usaldus on võidetud, siis pühendub ta täielikult.

Dik on Tallinna varjupaika toodud Tallinnast Vana-Narva maanteelt. Välimuselt kaunistavad tema valget kasukat uhked pruunid laigud. Ta on massiivse ja tugeva kehaehitusega isane koer.

"Koduleidja" projekti suurtoetajaks on Eukanuba, kes paneb igale "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloomale kingitusena kaasa kotitäie toitu.

Kui leiad, et Sinul on võimalik Diki aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Tallinna varjupaigast helistades 5141431 või kirjutades tallinn@varjupaik.ee.