Üks neist 24-st varjupaigaloomast on kass Emma. Emma on 5-aastane tütarlaps, kes on Tallinna varjupaigas olnud juba üle aasta. Ta sattus sinna eelmise aasta oktoobrikuus. Emma on süsimust kass, kes otsis endale uut kodu ka musta kassi kuu raames, mis oktoobrikuus toimus. Paljud kassid said endale uue kodu, kuid kahjuks Emmal nii hästi ei läinud. Teda ei soovinud mitte keegi - miks? Äkki on tal siis nüüd see võimalus?

Emma leiti Mustamäe tänavate vahelt hulkumas. Kass oli õnnetu ning stressis. Tänavaelu oli ära rikkunud ka tema uhke kasuka. Teatavasti mõjub stress ja kehv toitumus ka karvale halvasti, see läheb pulsti ja kaotab oma sära. Emmal ei olnud aega oma hea väljanägemise eest hoolt kanda, ta tegeles elus püsimisega.

Varjupaika jõudes pidid töötajad kassi karva lühemaks pügama, eemaldati suured pulstid ja tehti ta korda. Emma tänas. Kuna varjupaiga keskkond ei ole ikka päris see, mis on kodune keskkond, läheb mõni kass stressi. On kasse, kes taluvad seda paremini, kuid on ka neid, kes ei tunne end kassitoas hästi. Ka Emma on üks neist, kes on pisut stressis ja tahaks väga uut kodu leida. Sellest räägib nii tema iseloom kui ka välimus.

Iseloomult on Emma äärmiselt seltskondlik kass. Kui me kassituppa kassidele külla läksime, seal juttu rääkisime ja teisi kasse paitasime, tuli Emma kohe ringi keskele ja istus meie ette maha. Tema silmad rääkisid: "Mina ka, mina ka, võtke mind, pildistage mind!" Selline oli tema sõnum. Ta tuli uudistama, mis me seal teeme ja tahtis ka tähelepanu saada. Ta lootis koju saada.

Emma välimusest on näha, et kass on pisut stressis ja tahab väga kodust keskkonda ja uut perekonda. Tema must kasukas ei läigi nii, nagu see võiks. Kindlasti paraneb tema välimus siis, kui ta lõpuks ometi uue kodu leiab. Stressivaba elu, hea toit ja piisav hulk tähelepanu, siis on tema kaunis ja siidine karv kindlasti tagasi. Tema kasukas võiks olla uhke, kohev ja pikemat sorti, seetõttu vajab see uuelt omanikult ka pisut regulaarset hoolt. Kust me leiame selle inimese, kes võtab endale kassi, kelle välimus ei ole varjupaiga seinte vahel veel nii uhke, nagu see tulevikus olla võiks?

Üks naljakas komme on tal ka. Kui tavaliselt söövad kassid ikka oma söögikausist, siis Emmal on teistsugune söömisrituaal. Ta on intelligentne pealinna kass, kes ei saa ju ometi pead toidukaussi pista, et siis kausi kohal matsutama hakata. Selle asemel asetab tema oma käpakese elegantselt kaussi ja tõstab sealt seejärel sobiva koguse krõbinaid välja. Alles siis võtab ta ühe pisikese palakese suhu ja sööb selle ära. Ega ta siis mõni kilplane pole. Ta teab, kuidas on viisakas süüa ja ta demonstreeris seda ka meile! Kõik viisakad kombed tuli ette laduda, kuid kas sellest piisab, et Emma endale uue kodu leiaks? Teine variant oli muidugi see, et kassil, kes enamuse oma päevast lihtsalt maha magab, on niivõrd palju aega, et toidu alla kugistamise asemel, võtab ta asja ikka väga rahulikult!

Emma on steriliseeritud, kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje. Ta on valmis oma uueks eluks!

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa kotitäie toitu ja vahva jõuluüllatuse!

Kui Sina saad Emmat aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Tallinna varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT!