Riisike on valge-oranžikirju isane kass, kes ootab uut kodu Võru varjupaigas. Tema sattus varjupaiga hoole alla juulikuus, kui ta koos kahe vennaga turu juurest üles korjati. Kiisukesed olid siis vaid ühekuused. Nad sündisid mai lõpus.

Riisike ootab uut kodu alates 25. juulist. Tema üks vendadest on juba ammu endale uue perekonna leidnud, jättes Riisikese ja teise vennaraasu varjupaika maha. Riisike ei ole niivõrd julge kass, kui oli tema vend. See vend kohe oskas end kodupakkujatele õigesti presenteerida. Ta jooksis kohe vastu, suhtles ja säras, jättes tagasihoidlikuma Riisikese varju. Muidugi valiti nende kolme musketäri seast välja just see kõige julgem isend. Ja nii jäid Riisike ja tema vennake varjupaika oma uut võimalust ootama. Nad ootavad seda siiani... .

See, et pisikene Riisike igaühele otsejoones sülle ei torma, on tegelikult vaid suur boonus, sest ta on rahumeelne ja viisakas kass. Riisike on viieline poiss. Ta on tõeline pailaps, kes ei valmista küll kellelegi mitte ühtegi probleemi. Ta ei sigatse ega näri. Vastupidi, ta on rahuliku ja pisut tagasihoidlikuma iseloomuga kass, kes igaühega kaasa ei lähe. Ta valib oma sõpru hoolikalt.

Riisikesel võtab ülessoojenemine pisut kauem aega kui teistel, kuid kui ta end lõpuks avab ja vabaks laseb, saab temast tõeline sülekass. Ta leebub, tuleb juurde ja lööb nurru. Ta vajab lähedust ja armastust, kuid tal on seda raske kohe algul välja näidata.

Tegelikult on tal ka üks krutski südametunnistusel. Kui need kolm musketäri pisikesed olid ja kõik koos ühes puuris elasid, mürgeldasid nad nagu hullud. Võru varjupaiga töötajad meenutasid, et öö jooksul pöörasid nad oma puuri alati pea peale ja hommikuks nägi see välja nagu oleks sealt tuulispask üle käinud. Nad armastasid koos lollitada. Riisikese oli see, kes alati oma veekausi ümber ajas. Üleüldse meeldib talle veega mängida. Iga kord, kui kusagil vesi voolab, läheb Riisike seda käpaga peksma. Ilmselt teeb ta seda ka uues kodus.

Riisike on uhke kasukaga kiisu, kes vajaks aeg-ajalt ka kammimist. Ta on kastreeritud, kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje. Ta on valmis oma uueks eluks!

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa kotitäie toitu ja vahva jõuluüllatuse!

Kui Sina saad Riisikest aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Võru varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT!