Sellel kassil on huvitav nimi. Küsides Võru varjupaiga töötajatelt, mille järgi hoolealustele nimesid valitakse, kehitavad nad esmalt õlgu: "Vahel on lihtsalt looma välimuses miskit, mis kindlale nimele viitab, kuid tegelikult on meil eraldi nimekiri, kust me igaühele sobiva nime valime. Me ei taha ju loomadele sarnaseid nimesid panna ja siis peame pidevalt midagi uut leiutama. Sealt need naljakad nimed tulevad. Varjupaigast käib läbi ju väga palju kasse ja igaühele on vaja nimi mõelda."

Mats sattus varjupaika pool aastat tagasi, 2018. aasta juunikuus. Ta leiti Võru vallast, kui ta oli alles üsna pisikene. Vanust on tal vaid alla aasta, kuid juba kükitab ta varjupaigas. See veebruaris sündinud kiisu ei ole õieti jõudnud oma elu veel eladagi!

Mats on isane kass. Nagu isasele kassile kohane, on ta väga julge ja enesekindel. Kassitoas võib teda tihti ringi patseerimas näha. Tema enesekindlus on kaugele paista. Võru varjupaiga töötajad meenutavad, et juba kassipoegade majas paistis ta silma. Ta oli palju julgem kui teised ja kohanes kiiresti.

Matsil on ka üks naljakas komme. Kui papagoi on see, kes tuleb õlale istuma, siis Mats käib inimese selja või turja peal istumas. Kui varjupaigas käivad parasjagu koristustööd ja keegi töötajatest või vabatahtlikest põrandat küürib, siis on Mats kohe platsis. Ta hüppab inimese turja peale ja kõõlub siis seal samal ajal, kui inimene koristab.

Iseloomu poolest on Mats väga uudishimulik ja mänguhimuline. Tema on alati platsis, kui kusagil midagi toimub. Ta tuleb alati uudistama ja topib oma nina igale poole, kuhu vähegi võimalik. Ainult diivanil pikutajat temast ei saa, ta tahaks tegevust. Ilmselt sobib Mats hästi ka lastega perre, kes viitsiksid temaga mängida ja mürgeldada. Ka kassidega saab Mats hästi läbi. Ta on väga sotsiaalne. Näiteks uude kassituppa minnes sai temast karjaliige juba teisel päeval. Kohanemine käis kiiresti ja probleemideta.

Mats on kastreeritud, kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje. Ta on valmis oma uueks eluks!

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa kotitäie toitu ja vahva jõuluüllatuse!

Kui Sina saad Matsi aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Võru varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Aitame tal üheskoos uue kodu leida!