Kiti on järjekordne imearmas kassike, kes kaugel Lõuna-Eestis kodu ootab. Tema sattus Võru varjupaika veebruarikuus, kui ta Võru kesklinnast peale korjati. 3-aastase Kiti lugu oli keeruline ja vaevaline. Ta oli kodukass ja tal oli ka omanik, kuid kahjuks ei mõistnud see omanik, kuivõrd armas loomake tal kodus on. Ta ei hoolitsenud oma neljakäpalise sõbra eest üldse hästi ja Võru varjupaiga hoole alla sattus Kiti tänu murelikule naabrile, kes kassi täbrast seisundist varjupaika ja veterinaar- ja toiduametit (VTA) teavitas.

Kiti elas Võru kesklinnas ja omanik lasi oma kiisukest pidevalt linnatänavatele seiklema. Võru linna tänavad on aga paraku päris tiheda liiklusega ja see oli vaid aja küsimus, mil Kiti auto alla jääb. Ühel päeval see juhtuski. Ta sai niivõrd raskelt viga, et varjupaiga töötajate sõnul oli tema üks silm sõna otseses mõttes silmakoopast välja kukkunud.

Võiks eeldada, et omanik tormas oma lemmikuga kohe arstile, kuid seda ei juhtunud. Kiti pidi sellises seisundis mõnda aega elama, kuni heasüdamlik naaber Kitit märkas. Kuna omanik ei olnud valmis Kitiga kliinikusse minema, otsustas naaber tegutseda ja võttis ühendust Võru varjupaigaga. Kuna tegemist oli omaniku kassiga, ei olnud varjupaigal õigust looma ära võtta.

Kiti on väike päikesekiir. Tema üks silm särab kohe mõlema eest!

Varjupaik andis VTA numbri ja loomakaitsespetsialist läks asja kohapeale kontrollima. VTA survestas peremeest, et ta oma kassist loobuks. Lõpuks saadi kass kätte ja Kiti jõudiski varjupaiga hoole alla. Kõigepealt viidi ta otsejoones kliinikusse, kus opereeriti välja tema kannatada saanud silm.

Loomad on ägedad ja inimestel on neilt palju õppida. Ühe silma kaotamine on ju väga suur trauma, kuid ega Kiti sellest aru ei saa. Tal pole üldse vahet, on tal kaks silma või üks silm, kui ta seda üldse tähele paneb, siis ilmselt tunneb ta ainult suurt rõõmu, et vanad haavad paranesid ja valu aegamööda kadus, võimaldades tal taas elu nautida, sülle pugeda ja paisid norida. Võru varjupaiga töötajad ütlesid ühest suust: "Kiti üks silm särab kindlasti mõlema eest!"

Kiti on üks esimesi kasse, kes hommikul kassituppa minnes vastas on ja pai küsib. Ta on hästi sotsiaalse iseloomuga kass, kes saab hästi läbi nii teise kassitoa kiisudega kui ka lastega, kes varjupaika külla tulevad. Ta on aktiivne ja armastab lähedust, kuid pallimängu peale ta energiat väga ei raiska, selle asemel meeldib talle inimese külje alla pugeda, sest kõik see armastus, mis tal eelmises kodus saamata jäi, tuleb nüüd tagantjärgi kokku koguda.

Kitti

Kiti on 3-aastane emane kass. Ta sündis 2015. aastal ja varjupaika jõudis ta veebruarikuus. 12. veebruaril tehti talle operatsioon, mille käigus eemaldati kassi parem silm. Kiti on on steriliseeritud, vaktsineeritud, kiibistatud ja saanud vajaliku parasiiditõrje. Ta on valmis oma uueks eluks!

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa kotitäie toitu!

Kui Sina saad Kittyt aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Võru varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Aitame Kiti jõuluks koju!