Järjepidevuse puudumine

Kui sa tahad omada koera silmis autoriteeti, pead olema oma nõudmistes järjekindel. Selline olukord, kus koer ühel päeval ei tohi diivanile hüpata, aga teisel päeval jälle võib, sest ta näeb ju pikutades nii armas välja ja kuidas teda ikka ära ajada, tekitab koeras segadust. Või see, kui koera ei ole lubatud pere õhtusöögilaua tagant toita, aga keeld unustatakse siis, kui koer oma armsaid pruune silmi pilgutab ja tõeliselt õnnetu näo ette manab. Järjepidevus on oluline, et koer tunneks end turvaliselt, kindlalt ja armastatuna. On väga oluline jääda seatud reeglitele kindlaks.

Allaandmine

Koera tervis on olulisem kui tema mugavus. Ehk on tuttav olukord, kus peremees ei suuda koerale tabletti anda, sest nii raske on näha lemmikut kannatamas. Ka küünte lõikamine on probleem, sest koer rabeleb ja kiunub. Tegelikult õpivad koerad ka ebamugavaid protseduure taluma ning mis kõige tähtsam — lõpptulemusena on koer tervem ja õnnelikum!

Liiga vähe tähelepanu

Kui peres on koer, aga juurde võetakse teinegi lemmikloom, võib juhtuda, et pere vanem koer ei saa enam sellist tähelepanu, mis varem. Koer võib tunda armukadedust, ta võib kippuda teise koeraga kaklema ning lõppkokkuvõttes tunneb ta end õnnetuna ja armastusest ilmajäetuna. Koertele meeldib rutiin ning suured muudatused nende elus põhjustavad stressi. Kui võtad teisegi koera, siis jälgi, et mõlemad tunneksid end hästi ja saaksid piisavalt tegevust.

Allikas: Iheartdogs.com