Halb toit

See, et sinu koer mulda sööb, võib tegelikult tähendada, et ta otsib mineraale, vitamiine ja isegi häid probiootilisi baktereid. Sellisel juhul tuleks läbi mõelda koera toidulaud. Kui tema imelik isu kestab rohkem kui paar päeva, tuleks teha toitmises mõned muutused ja küsida nõu oma veterinaarilt. Mulda kipuvad sagedamini sööma need koerad, kes söövad küpsetatud kodutoite, sest läbikuumutatud toidust ei saa nad vajalikke aineid kätte.

Kroonilised terviseprobleemid

See, et sinu koer üritab oma toidulauda rikastada lisavitamiinide- või mineraalainetega võib olla märk sellest, et tal on mingi meditsiiniline seisund nagu põletikuline soolehaigus, mis võib viia verejooksuni või haavandini ja see omakorda võib põhjustada aneemiat. Koerad proovivad mulda süüa, sest üritavad niimoodi saada rohkem mineraalaineid, et verd tugevdada.

Ka välised parasiidid võivad põhjustada aneemiat, kui nende olemasolu tähelepanuta jääb.

Käitumisprobleemid

Inimestel kujunevad stressi ja igavuse tagajärjel kummalised harjumused — juuste sõrmega keerutamine, küünte närimine, liigsöömine jne. Sama kehtib ka meie lemmikloomade puhul, kes on loodud olema aktiivsed ja väljas jooksma, kuid kes olude sunnil ei saa teha alati kõiki tegevusi, mida nad vajavad. Kujuta ette suure energiavajadusega koera, kes peab terve päeva üksinda kodus olema või kinnised koduaias jooksma. Ta ilmselgelt leiab viisi, kuidas end lõbustada ja üks võimalusi ongi süüa asju, mis söömiseks kuidagi ei sobi.

Ärritunud seedimine

Mulla söömine kõlab ehk imelikult, kuid tegelikult võib savi olla teatud juhtudel seedeprobleemide leevendaja ning see aitab ka parasiitidest vabaneda. Võib ka olla nii, et koerad püüavad mulda süües leevendada looduslikul teel seedeprobleeme. Muld toimib sisikonna puhastajana ja liigutab toidumaterjali mööda seedetrakti kiiremini edasi.

Maitsev muld

Kuid tegelikult on palju vähemtõsiseid põhjuseid, miks koerad mulda söövad. Ja põhiline ongi see, et neile lihtsalt maitseb see.

Mida teha?

Isegi, kui koer sööb mulda instinktiivselt, ei tähenda see, et mulla söömine tuleks jätta tähelepanuta. Tänapäeval, eriti linnades on keskkond ja maapind saastatud ning muld võib sisaldada toksiine, pestitsiide ja mürke. Kui koer maiustab mullaga lihtsalt igavusest, ei olegi muud teha, kui tema tuleks tähelepanu mängimisega hajutada.

Allikas: Dogsnaturallymagazine.com