Hea peremees ei jäta koera üksinda autosse

Sellest, et suvel ei tohi koera autosse jätta, on palju räägitud, kuid ka talvel, mil automootor kiirelt jahtub ning madalad temperatuurid salongi üle võtavad, on lemmiku autosse jätmine kuritegu looma vastu.

Hea peremees käib koeraga jalutamas

Koer peaks iga päev kindlasti välja saama. Kui on eramaja ja suletud territoorium, võib koera vahel omapäi õue jooksma lasta, kuid kindlasti tuleks temaga ka jalutamas käia ja mängida. Koera ei tohiks sundida aastaringselt õues elama, sest loom vajab inimesega suhtlust ja kontakti. Üksinda jäetud koer, kes igavleb, on õnnetu koer!

Hea peremees hoolitseb koera hammaste eest

Lase loomaaarstil vähemalt kord aastas oma koera hambad üle vaadata. Selleks, et pidurdada hambakatu ja -kivi ladestumist, oleks hea lemmiku hambaid ka harjata. Nii võib ära hoida 80–90% ladestuvast hambakatust. Teadusuuringutega on kindlaks tehtud, et kui juba igemepõletik käes, siis ravitulemuse saamiseks tuleks harjata hambaid iga päev.

Hea peremees ei löö koera!

Kui peremees koera lööb, ei tekita see loomas usaldust tema vastu. Usaldus on vajalik aga treenimiseks ja vastastikuseks koostööks. Koer, keda on füüsiliselt karistatud, õpib oma peremeest kartma ja see murrab tema enesekindluse. Ebakindlad koerad kipuvad suure tõenäosusega aga hammustama.

Hea peremees mõistab, et ka koeral on tunded

Teadlaste hinnangul suudavad koerad tunnetada armastust ja lugeda inimeste näoilmetest nende emotsioone. Koerad tunnevad positiivseid emotsioone, kui neid kiita ja nendega hea olla ja negatiivseid emotsioone, kui neid halvasti kohelda.

Hea peremees hoolitseb oma looma tervise eest

Kahjuks on neidki koeraomanikke, kes arvavad, et korraline arsti juures käimine pole vajalik. Nii võivad salamisi kulgevad haigused märkamatuks jääda.

Hea peremees ei karista koera valesti

Erinevalt lastest, ei saa koer aru, miks teda on peale pahanduse tegemist nurka või puuri pandud. Kui koer hüppab või kipub liiga haukuma, on tema puuripanek on vale. Niimoodi õpib koer, et puur on halb koht ja ta ei seosta seda enam turvalise paigana.

Allikas: pet360.com