Hurdad, kes peavad nägemise järgi jahti - nad jälitavad peaaegu kõike, mis liigub. Afganistani hurt on üks populaarsemaid hurdatőuge - maailma suurimatel näitustel võib neid näha rohkearvuliselt esindatuna. Neid hinnatakse nende siidise kasuka, idamaise oleku ja uhke ning eneseväärika hoiaku tõttu.

Välimus
Afganistani hurda pea on pikk ja rafineeritud esileküündiva kuklaga. Nina peab olema must, kuid heledamakarvalistel koertel on lubatud ka heledama tooniga nina. Kõrvad on peadligi ja kaetud pika, läikiva karvaga. Peaaegu kolmnurksed silmad on tumedad, kuid võivad olla ka kuldsed.
Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Kael on pikk ja tugev, hoides pead väärikalt
Pikk ja peene struktuuriga karv katab rinnakorvi, esi- ja tagajalgu ning külgi, karvakatte värvides on lubatud kõik toonid.

Õlad on pikad, tugevad ja lihaselised. Selg peab olema rõhtne, ribid korraliku väljapaistvusega ja rinnakorv õige sügavusega. Esijalad on sirged, tagakeha tugev ja põlveliigesed õige kõverusega. Tagajalad on samuti pikad, kuid kitsamad kui esijalad. Nii esi- kui ka tagajalad peavad olema kaetud pika, tiheda karvaga. Saba ei tohi olla liiga lühike. See peab otsast rõngjas ja kõrge asetusega olema. Isase koera kaal jääb vahemikku 25-28 kg, emased kaaluvad umbes 23-25 kg. Isasloomade turjakõrgus on tavaliselt 68-74 cm ja emastel 63-69 cm.

Toitmine
Afganistani hurt võib söögi suhtes kergelt pirtsakaks ja valivaks sööjaks muutuda

Suhtlus
Afganistani hurt on võõraste suhtes suhteliselt reserveeritud, kuid vägagi südamlik oma omanike vastu. Vaatamata sellisele võõristamisele võivad nad mänguajal teha tõelist tsirkust. Afganistani hurdad on väga inimsõbralikud koerad. Paljud neist saavad suurepäraselt läbi ka lastega ja neile meeldib inimestele seltsiks olla nii tubastel- kui ka õuetoimingutel.

Aktiivsus
Afganistani hurdad vajavad palju tegelemist, vastasel juhul võivad nad endasse tõmbuda, mis võib omakorda tervisele halvasti mõjuda. Nad on jahtiva iseloomuga koerad ja jälitavad peaaegu kõike, mis liigub

Treenimine
Afganistani hurdad on intelligentsed, enesekindlad ja sageli ülierutuvad koerad. Nad võivad olla ka üsna põikpäised ja kangekaelsed, mis muudab nende treenimise suhteliselt keeruliseks. Eduka koolituse märksõnadeks on visadus, kannatlikkus ja järjekindlus. Ärge kiirustage koera tagant, nii võib ta ärrituda, kartma hakata või häbelikuks muutuda.

Pesakond
Kutsikaid võib-olla 1-15.

Eluiga
Afganistani hurt on üks tervemaid ja pikaealisemaid tőuge. Haruldane pole 15-aastaseks elav koer.