Ameerika kokkerspanjel on väikseim jahikoerte rühma liige. Ameerika kokkerspanjelid on väikse, kompaktse kehaga koerad. Nad on osavad ja hea tasakaaluga loomad. Neil on ümar pea ja siidine karvkate kõrvadel, rinnal, kõhul ja jalgadel. Nad liiguvad sujuval, koordineeritud viisil.
Tänapäeval on jahikoeraks aretatud koera rolliks üldjuhul näitustel osalemine ja heaks seltsiliseks olemine.

Välimus
Ameerika kokkerspanjeli pea on hästi välja arenenud ja kulmud on hästi näha. Koon peab olema lai, sügav ja ruudukujuline. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on suured ja ümarad; pilk valvas, kuid samas rahulik ja kaunis. Kõrvad on pikad, kaetud rohke siidise karvaga, mis võib-olla nii sirge kui ka laineline. Kael on pikk ja lihaseline ning keha peab olema lühike ja kompaktne – väljendama jõulisust. Rinnakorv on sügav. Jalad on lühikesed ja tugevate luudega. Käpad on kompaktsed ja ümarad. Koer peaks saba kandma seljaga ühel joonel või veidi kõrgemal ning selle pikkus peaks olema 2/5 koera keha pikkusest. Kõrvadel, rinnal, kõhul ja jalgadel ei tohiks olla liiga palju karva. Nii ei sega see sporti tegevate koerte liikumist. Ameerika kokkerspanjelite värvuse suhtes on paika pandud kindlad reeglid. Koera värvus võib olla must, must piirdega, lubatud on beeži varjundid ja particolor. Mustal ja pruunil võib-olla kergeid varjundeid, kuid selleks ei tohi kunagi olla valge. Pruunikas toon võib kasukat katta vaid 10% ulatuses. Particoloriteks on kaks või enam tooni, mille hulka kuuluvad ka punakad toonid ja trikoloorid. Karvkatte ebasoovitavaks värvuseks on toon, mis katab kasukat 90% ulatuses ja teisesed toonid, mis asuvad vaid ühes kohas.
Isaste koerte turjakõrgus on 36-39 cm, emastel 34-37 cm. Kaal jääb vahemikku 11-13 kg.

Toitmine
Ameerika kokkerspanjeleid on lihtne toita, kuna nad on väikesed koerad ja pole valivad sööjad. Karvkatte hea seisundi tagamiseks vajavad nad kvaliteetset toitu.

Suhtlus
Ameerika kokkerspanjelid on rõõmsad, intelligentsed, elava uudishimuga koerad, kellest saavad suurepärased kaaslased. Nad kohanevad kiiresti ja sobivad nii linnakorterisse kui ka maamajja, kuid vajavad suures koguses omanike tähelepanu. Kokkerspanjelid on võrratu iseloomuga vallatud koerad

Aktiivsus
Ameerika kokkerspanjel naudib korrapärast liikumist. Neile meeldib ujuda ja perega viska-ja-too mänge mängida. Karmid mängud kokkerspanjelile ei meeldi, seega peaks neil silma peale hoidma, kui lapsed hakkavad koeraga liialt tormakalt mängima.

Treenimine
Ameerika kokkerspanjel on intelligentne koer. Talle meeldib head meelt valmistada ja teda on lihtne treenida. Sobib nii töö- kui ka näitusekoeraks, kuid ka lihtsalt toredaks seltsiliseks. Omanik peab kokkerspanjeli koolitamisel kannatlik ja hell olema.

Pesakond
Pesakonnas võib olla 1-7 kutsikat, kuid keskmine järeltulijate arv on 4-5.

Eluiga
Tervest pesakonnast pärit kokkerspanjelid võivad elada kuni 15 aastaseks.