Pisike terrorist ehk väikese koera sündroom. Väikesed koerad ei taju oma suurust. Neis on isiksust kolme koera jagu. Kui õpetamine läheb nihu ja piire ei seata, võib väikesest koerast saada jonnakas ja klähviv primadonna, kellele meele järele olla on oi, kui raske.

Kasvatamatu suur koer ehk hävitav tornaado sinu kodus. Ta lõhub mööblit ja murrab läbi takistustest, mis on mõeldud teda ennast ohtude eest kaitsma. Koera muljetavaldav suurus ja jõud muudab pererahva pelglikuks ja nii nad lasevad tal omapäi kodus lõhkuda, kuni ükspäev oma looma varjupaika viivad, sest ei saa temaga lihtsalt hakkama. Omanikul on kohustus oma koera treenida.

Ebasobiv kooslus. Õnnetu elu võib koeral ja peremehel olla ka siis, kui peremees võtab teatud tõuomadustega koera, kuid pole kindel, kas koer üldse tema elustiili sobitub. Kõikidest koertest ei saa jooksu- ega matkakaaslasi ja koer, kellel on palju energiat, ei hakka diivanil elama. Enne koera võtmist tuleks tõugu põhjalikult uurida.

Hammastega hävitaja. Õnnetused on koera jaoks kindlad tähelepanupüüdjad. Eriti just kutsikad kipuvad närima tooljalgu, patju, juhtmeid ja kõike, mis neile kätte satub. See on aga võimalus, kuidas nad oma hambad ära lõhuvad, igemed katki teevad või neelavad alla midagi sobimatut. Andke talle arendav mänguasi, mille seest ta saab ise maiuseid otsida, kuid mitte kunagi ärge andke talle aga jääd, toornahka ja konte, mis närimisel kilde annab.

Aiakujundaja. Eelkõige need koerad, kes on aretatud lõhna järgi saaki püüdma, armastavad kaevata. Nad otsivad maasse kaevudes toitu ja uurivad lõhnu. Ära tõrele koeraga, kui ta pole sulle kaevamisega otseselt vahele jäänud. Koerad õpivad koerte, mitte inimeste moodi. Kui auk on juba kaevatud, on liiga hilja koerale tema pahategu selgeks teha. Tema enam ei seosta seostada murulapis olevat auku sinu halvakspanuga.

Klähvimismeister. Kui sa tahad, et koer sind ohu eest hoiataks, siis sa ei oota lakkamatult haukuvat tegelast, kes häirib haukumisega naabreid ja kogu ümbruskonda. Koeri saab treenida haukuma nii nagu sulle sobib. Ja isegi neid, kes muidu hea meelega ainult klähviks või uluks. Kui kehtestad end liidrina, ei ole haukumine nii suur probleem.

Üksindusahistus. Loomulikult hakkab koeral igav kui sa ta üksinda koju jätad. Ta keerab sinu elamise peapeale ja haugub selle kõigele taustaks. Eksperdid soovitavad treenida koera puuris olema kui sind kodus pole. Kui plaanid pooleks päevaks ära jääda, siis mõtle pigem koerajalutaja palkamise peale.

Koeramasendus. Nii nagu inimesed, võivad ka koerad masenduse ja kurvameelsuse all kannatada. Kuidas aru saada, et koer on õnnetu? Jälgi tema kehakeelt. Õnnetu koer on kehast kange, väldib pilkkontakti, kõrvad on suunatud tahapoole, silmavalged on nähtaval. Tavaliselt kui olukord koera jaoks paraneb, muutub ta rõõmsamaks juba mõne päeva või nädala jooksul. Kui mitte, siis tasub loomaarsti poole pöörduda.

Allikas: countryliving.com