Austraalia terjerid kuuluvad terjerite rühma. Nad on väikesed, sitked koerad, keda kasutatakse sageli töökoertena, kuid nad võivad olla ka suurepärased seltsikoerad. Tänapäeval osalevad austraalia terjerid kuulekus- ja agilityvõistlustel, kuid nad on ka tublid valvekoerad ja lihtsalt toredad kaaslased. Autraalia terjer on tark, aktiivne, elav ja heatujuline.

Välimus
Austraalia terjeri pea on tugev ja pikliku kujuga. Nina on must ja koon V-kujuline. Lõuad on kääritaolise hambumusega. Silmad on väikesed ja tumepruuni värvusega. Kõrvu ei tohi kunagi lõigata ja need peaksid püstises asendis olema koera neljandaks elukuuks. Kael on pikk ja toetub pikkadele õlgadele. Jalad on tugeva ja lihaselise ehitusega. Kere on samuti pikk ja koera pikkusega proportsioonis. Käpad on väikesed ja kitsaste varvastega. Saba peab olema kärbitud ja püsti, kuid ei tohi üle selja jääda. Käppadel ja koonul ei tohi karvkate pikk olla. Kasukas on karmikarvaline, sirge ja tihe. Aluskarv on lühike ja pehme. Karvkatte värvuseks võib-olla sinine, terassinine või tumehallikas sinine. Näoosa, kõrvad, jalad ja kõhualune on pruunikad. Lubatud värvid on veel liivakarva pruun, punane või mis tahes tume varjund.
Koera turjakõrgus on umbes 25,4 cm ja ta kaalub umbes 6,34 kg.

Toitmine
Neid koeri ei ole kulukas toita.

Suhtlus
Austraalia terjer on intelligentne, sõbralik koer, kes on väga osav kuulekus- ja agilityvõistlustel. Temast võib saada ka tubli valvekoer. Austraalia terjer ei klähvi iga asja peale, nagu paljudele väikestele koertele kombeks, kuid haugub siiski siis, kui selleks vajadust on. Treenimisel peaks range olema, sest koeral on kombeks asju omal viisil teha. Koer võib-olla ka väga kangekaelne. Kuid talle meeldib inimesele siiski ka head meelt valmistada. Austraalia terjerid on aktiivsed ja rõõmsad koerad.

Aktiivsus
Austraalia terjerid vajavad palju liikumist. Nad on väga energilised koerad ja naudivad pikki jalutuskäike.

Treenimine
Austraalia terjer on intelligentne koer, kes vajab kindlakäelist treeningut. Koerale meeldib aktiivselt toimetada ja kui tal hakkab igav, leiab ta endale ise mõne tegevuse. Nad on lõbusad ja elurõõmsad koerad. Võõraste suhtes on austraalia terjer ettevaatlik, kuid üldjuhul mitte väga kahtlustav. Kui austraalia karjakoer on üles kasvanud koos kasside ja väikeste lastega, saavad nad ka tulevikus hästi läbi.

Pesakond
Pesakonnas on umbes 4-5 kutsikat.

Eluiga
Austraalia terjer elab keskmiselt 14 aasta vanuseks.