Borderterjer pärineb 18. sajandist ning on sellest ajast vähe muutunud. Borderterjer kuulub terjerite rühma. Ta aretati töökoeraks, kuid tänu oma kergele kohanemisele on borderterjer ka aktiivne perekoer. Miski ei suuda neid uhkeid koeri hirmutada.

Välimus
Borderterjeri pea on mõõdukalt lai; lõuad lühikesed ja tugevad, kääritaolise hambumusega. Nina on eelistatavalt must, kuid makspruun on samuti lubatud. Silmad on tumedad, ilme malbe. V-kujulised kõrvad on väikesed, rippuva asetusega ja põskede ligi. Kael on mõõduka pikkusega; kere on sügav, kitsas ja küllaltki pikk. Jalad on mõõdukalt pikad, kergete luudega. Käpad on väikesed ja tugevate käpapatjadega. Saba on keskmise pikkusega ja kõrge asetusega. Borderterjeri karvkate on karmikarvaline ja tihe; aluskarv ja nahk on samuti tihedad. Näitusekoerte karvkatte eelistatud värvused on punane, nisukarva, hallikas ja pruun või sinine ja pruun.
Isaste koerte turjakõrgus on umbes 30,5 cm, emastel 28 cm. Kaal jääb vahemikku 5-7 kg.

Toitmine
Borderterjer on väike koer, kes vajab toitu vaid väikestes kogustes. Koer on hea isuga ning võib ületoitmisel ja vähese liikumise tõttu kaalus juurde võtta.

Suhtlus
Borderterjer on südamlik ja rõõmus koer. Ta on julge, kergesti kohanev koer, kes naudib inimeste seltskonda ja eriti lastega koosolemist. Koer on kindlameelne, muretu kuid vägagi iseseisev loom, kellele meeldib ise otsuseid langetada. Borderterjerile meeldib jäneseid, oravaid jt taga ajada, kuid elab harmoonilist koduste lemmikloomadega. Koer tunneb ennast hästi nii linnas kui ka maal. Mõnel koeral võib kutsikaeas ujeduse perioode ette tulla. Selle vältimiseks on oluline koera juba varajases eas inimeste ja teiste loomadega sotsialiseerida.

Aktiivsus
Borderterjer vajab palju liikumist. Koerale meeldib ujuda ja joosta. Kõrge energiataseme rahuldamiseks on hea variant lasta koeral jalgratta kõrval joosta.

Treenimine
Borderterjer on intelligentne ja lihtsalt treenitav koer. Kuid kuna koer on küllaltki iseseisev, peab koolitamisega alustama juba varajases eas ja omanik peaks treenimisel olema järjepidev ja kannatlik.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 2-8 kutsikat, kuid tavaliselt on järeltulijate arv 4 või 5.

Eluiga
Borderterjer võib elada kuni 15-aastaseks.