Bordoo dogi kuulub töökoerte rühma. Algselt kasutati neid valve- ja jahikoertena, tänapäeval on nad pere- ja valvekoerad. Hea töökoerana oli ta vanal ajal isegi kullast kallim. Ilmselt sellest tuleneb ka tema suur kiindumus ning truudus oma isandasse. Bordoo dogi on koer, kes vajab kontakti inimesega.

Välimus
Koeral on suur, lai, ümar ja voltidega pea. Kael on tugev ja lihaseline, rind on lai ja sügav.
Tüüpiline nõgusa joonega lühipealine moloss. Bordoo dogi on jõuline koer väga lihaselise kerega, samas tema üldmulje on harmooniline. Ta on üsna jässakas, rinna sügavus on natuke suurem kui rinnaku kõrgus maapinnast. Jässaka, atleetliku ja muljetavaldavana on sel tõul väga hoiatav välimus. Bordoo dogi karvkate on lühike ja küllaltki pehme. Bordoo dogi karvkatte värvuseks võib-olla mahagon, kuldne, kollakaspruun või punakaspruun. Mõnel võib kasukas ka veidi valget olla.
Isase koera turjakõrgus jääb vahemikku 60-70 cm ja ta võib kaaluda 50-68,2 kg. Emase koera turjakõrgus on 58-66 cm ja ta kaal jääb vahemikku 45-50 kg.

Toitmine
Koera ülalpidamine ei ole eriti kulukas.

Suhtlus
Bordoo dogi kiindub väga oma perekonda. Koer ei sobi peresse, kus ta peab pikka aega päeva jooksul üksi olema. Ta võib seda karistuseks pidada. Bordoo dogi saab hästi läbi lastega ja aktsepteerib teisi lemmikloomi, kui teda on nendega juba varajases eas tutvustatud.

Aktiivsus
Bordoo dogi ei vaja palju liikumist, nagu arvata võiks. Piisab ka mõnest jalutuskäigust päeva jooksul, lastes koeral ka vabalt ringi joosta ja mängida. Meeles peab pidama kindlasti seda, et kuigi 6 kuune kutsikas näeb küllaltki suur välja, on ta siiski veel kutsikas. Liigne liikumine väga varajases eas võib tulevikus kaasa tuua luu- ja liigeseprobleeme.

Treenimine
Koera treenimine peab olema rahulik ja järjepidev. Bordoo dogi on küllaltki intelligentne koer, kellele meeldib omanikule head meelt valmistada ja ta kiindub oma peremehesse väga.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 9-10 kutsikat.

Eluiga
Bordoo dogi keskmine eluiga on 10 aastat.