Bostoni terjer on pärit Ameerikast. Algselt aretati ta vőitluskoeraks, ristates Inglise buldoge ja Inglise valgeid terjereid, bullterjereid, bokserit ning hiljem ka pitbullterjerit. Tänapäevaks on tema vőitlushimu vähendatud ja Bostoni terjerid on tunduvalt rahulikumad. Bostoni terjerid on elavad ja väga intelligentsed koerad ning seetõttu on nad väga head kaaslased. Nendes on palju stiili ning liikumisel on nende hoiak sundimatu ja graatsiline.

Välimus
Pea on kandilise kujuga. Kõrvad on kolju nurgale võimalikult lähedal ja püstise asetusega. Silmad on laia asetusega, suured ja tumedavärvilised. Hambumus on ühtlane ja veidi alaulatusega. Ribid on sügavad ja hästi kaardunud. Kere on lühike, kuid mitte jässakas. Jalad on tugevad ja lihaselised. Käpad on väikesed, ümarad ja kompaktsed. Saba on lühike, madala asetusega ja ei ulatu kunagi üle kere horisontaaljoone. Bostoni terjeri karvkatte värvuseks on hallikaspruun ja valge, must valgete märgistustega ja punakasmust valgete märgistustega. Koonu eelistatud värvuseks on valge ühtlaste valge-hallika tooniga peal, kaelal ja rinnal.
Koera turjakõrgus on umbes 38-43 cm ja kaal ei tohi olla üle 11,5 kg. Bostoni terjerid on jaotatud kaalu alusel kolme klassi: kergekaalulised - alla 6,8 kg; keskmisekaalulised - alla 9,1 kg; raskekaalulised - 9,1-11,5 kg.

Toitmine
Toitumise suhtes ei ole koer eriti nõudlik, kuid võib toidu söömisel ahneks muutuda.

Suhtlus
Bostoni terjer on elav ja intelligentne koer, kes võib küllaltki kindlameelne ja tarmukas olla. Koer saab ideaalselt läbi lastega ja sobib suurepäraselt perekoeraks. Sellele energilisele koerale meeldib väga mängida. Bostoni terjer naudib inimeste seltskonda ja on vägagi südamlik koer. Temast võib saada ka tubli valvekoer ja ta võtab oma tööd tõsiselt. Koera peaks teiste lemmikloomadega varajases vanuses harjutama, nii ei teki nende vahel tulevikus probleeme.

Aktiivsus
Koer ei vaja palju liikumist. Bostoni terjer ei igatse pikki jalutuskäike, kuid talle meeldib omanikule kõikjale järgneda. Kuna koer ei kaalu palju, saab teda ka mugavalt ka endaga kaasas kanda.

Treenimine
Bostoni terjerit ei ole keeruline treenida, kuna ta on küllaltki intelligentne koer, kellele meeldib oma omanikule head meelt valmistada. Bostoni terjerit peab kindlasti juba varajases eas sotsialiseerima, kuna isane koer võib hakata ägedalt oma territooriumi kaitsma.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 3-4 kutsikat. Bostoni terjer on suurepealine koer, seega on kutsikate ilmale toomisel sageli keisrilõige vajalik. Aretajad on püüdnud aegade jooksul koera pea suurust vähendada, et koer saaks kutsikaid loomulikul teel ilmale tuua.

Eluiga
Bostoni terjeri keskmine eluiga on 13 aastat.