Buldog kuulub seltsikoerte rühma. Ta on nii tore kaaslane kui ka näitustel osaleja.
Buldogi esivanemateks on bullenbeisserid ja mastifi-tüüpi koerad, keda kasutati valve- ja võitluskoertena Assüürias, Kreekas, Egiptuses ja Roomas. Aretuses oli oluline, et koer oleks visa ja hoiaks ohvrist võimalikult kaua kinni. Paks nahk oli samuti oluline, et koer tunneks võimalikult vähe valu. Õnneks keelati koerte võitlused Inglismaal 1835. aastal ja sellest ajast saadik on buldoge valikuliselt edasi aretatud, et agressiivseid elemente koeras vähendada ja luua heasüdamlik kuid tahtejõuline perekoer.

Välimus
Kolju ümbermõõt peab turjakõrgusega võrdne olema. Eestvaates tundub kolju lõuast kuni laubani hästi kõrge. Otsmik on lame, põsed külgede suunas kumerduvad. Silmad on kõrvadest võimalikult kaugel ja asetsevad teineteise suhtes hästi laialt. Ümarad ja tumedavärvilised, mitte sügaval asetsevad ega ka väljapungituvad. Buldogil peavad olema nn rooskõrvad. Need on kõrge asetusega ja silmadest võimalikult kaugel. Nina on küllaltki suur ja lai ning musta pigmendiga. Ninasõõrmed on laiad ja nende vahelt kulgeb märgatav sirge püstjooneline vagu. Lõug on massiivne. Lõikehambad on suletud suu korral veidi näha. Kael on lühike ja jõuline, liitudes lihaseliste õlgadega, mis asetsevad stabiilsuse eesmärgil küllaltki laialt. Rind on lai ja sügav ning rinnakutükk hästi ümardunud. Selg on lühike, õlgade poolt laiem ja niuete poolt kitsam. Selg on õlgade tagant kerge langusega ja niuete poolt taas tõusva asetusega, mis on kõrgem kui õlgade juures. Tagajalad on esijalgadest veidi pikemad. Esijalad on lühikesed ja tüsedad ning laia asetusega. Luud on sirged. Küünarnukid on madala asetusega, märgatavalt kerest eemalehoiduvad. Tagakäpad on kergelt väljapoole pööratud. Varbad on kompaktsed ja paksud, hästi kokku surutud, selgelt eristuvate luunukkidega. Saba võib-olla sirge või rõngas. See on madala asetusega, algusosast jäme ja tipu suunas ahenev. Asetseb allapoole suunatult. Karvkatte värvuseks võib-olla beež, punakas-hallikaspruun (koos või ilma musta näota), valge (tumeda pigmendiga koonul ja silmade ümber) ja mustvalgekirju. Üleni must või makspruun ja must ja pruun kasukas on ebasoovitav.
Buldogi turjakõrguseks on 31-36 cm ja kaal jääb vahemikku 23-25 kg.

Toitmine
Buldogi ei tohi kindlasti üle toita. Paljudel koertel võib esineda ka nahaprobleeme ning nad vajavad spetsiaaltoite ja toidulisandeid.

Suhtlus
Buldog on perekoer, kes armastab lapsi ja saab hästi läbi teiste lemmikloomadega, kui neid on juba varakult omavahel tutvustatud. Valvekoeraks on buldog liiga sõbralik koer, kuid vajaduse korral kaitseb kõiki pereliikmeid. Buldog on hästi arenenud huumorimeelega rahulik ja mõtlik koer.

Aktiivsus
Koera ei tohi kindlasti liiga kuuma ilmaga jalutama viia. Koerale sobivad lühiajalised ja mõõduka tempoga jalutuskäigud.

Treenimine
Inglise buldogi tuleb ja peab õpetama. Selleks aga peab peremehel olema pikka meelt, järjekindlust ja kannatust. Kutsikaeas on läbi mängu lihtne õpetada, kuid arvestada tuleb sellega, et inglast ei tohi palju sundida ja et ta alati enne mõtleb, kui tegutseb. Inglane saab küll käsklused suhteliselt kiiresti selgeks, kuid ta ei kipu seda kunagi välja näitama.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 4-5 kutsikat.

Eluiga
Buldogi keskmine eluiga on 8 aastat, kuigi mõned võivad ka kauem elada.