Gumby leiti umbkaudu 3-4 aasta vanusena Lõuna-Carolina tänavatelt ringi luusimas. Koera võttis oma hoole alla tol korral Charlestoni loomakaitse organisatsioon.

Ta oli hea tervise juures, väga sõbralik ja kena väljanägemisega koer, mistõttu jätkus tahtjaid temale varjupaigas palju ning Gumpy leidis kerge vaevaga endale uue kodu. Esimene perekond, kes Gumpy enda juurde võttis, sai koeraga veeta lausa kolm päeva, peale mida Gumpy uuest kodust põgenes. Gumpy sattus varjupaika tagasi ja järgmisel perekonnal õnnestus Gumpyt kodus hoida juba pea nädala. Gumpy põgenes perekonna juurest kuue päeva pärast.

Järgmised kaks aastat selle koera elust möödusid pidevalt erinevate perekondade juures elades, kuid Gumpy põgenes kodust alati esimesel võimalusel. Kolmel korral leiti koer tänavatelt omapäi ringi luusimas ning lausa kaheksal korral tõid erinevad, koera adopteerinud perekonnad Gumpy ise varjupaika tagasi. Keegi ei osanud selle koeraga midagi peale hakata, sest ta põgenes igaühe käest kohe, kui tal selleks võimalus tekkis.

Lõpuks sai üks varjupaiga töötajatest Gumpy murest aru. Gumpy põgenes sellepärast, et ta tahtis varjupaika tagasi tulla. Tal oli selle kohaga omapärane side. "Talle on määratud tähtis ülesanne. Ta teab, et ta saab neid loomi aidata," sõnas varjupaigas töötav loomade käitumisspetsialist.

Selgus, et Gumpyl on eriline anne. Gumpy on tohutu empaatiavõimega koer, kes suudab äsja varjupaika saabunud ärevaid ja hirmunud loomi oma kehakeelega rahustada ja neil olemise mugavamaks ning kodusemaks muuta. Selle asemel, et Gumpyle järjepidevalt uus kodu leida, on koer nüüd osa varjupaiga personalist. Ta töötab koos loomade käitumisspetsialistidega ning elab varjupaigas. Gumpy aitab loomadel kohaneda ja leevendab äsja saabunud loomade ärevust ja pingeid. Ta on oma tööga rahul ja õnnelik ning ei põgene enam kuhugi.

Varjupaigas on Gumpyl ka teine ülesanne. Ta aitab silmahaiguste all kannatavatel kassipoegadel terveneda. Iga kahe nädala tagant annetab Gumpy verd, mida kasutatakse kassipoegade raviks.

Allikas: animalchannel.co