Meie toidulaual on väga palju erinevaid toiduaineid. Paljud neist on lemmikloomadele ohutud, kuid on ka neid, mille osas tasub väga ettevaatlik olla. Iga järele jäänud toidupalakest ei tasu lemmikloomale sisse sööta, sest mõned neist on koertele ohtlikud või lausa surmavad.

Siiski on meil külmkapis ka palju tervislikke snäkke, mida koeraga jagada! Vaatame, millised on need toiduained, mis koertele sobivad.

Kala ja krevetid

Kala on teada tuntud oma heade omega rasvade poolest. Kala sobib hästi ka koerte toidulauale ning vahelduse mõttes võid oma koera sellega nädalas korra või paar hellitada. Nagu iga toidu puhul, mida koerale pakud, jälgi, et see ei oleks liiga soolane või vürtsine. Kindlasti ära paku oma koerale toorest kala. Koerale sobilik kala peaks olema korralikult läbi küpsenud ning igasugustest luudest vaba. Mida tervislikumal viisil see kala küpsetatud on, seda parem. Väldi liigselt maitsestatud ja praetud kala.

Linnuliha

Kanaliha esineb koerte toidulaual sageli. Kui lemmik vajab lisavalkusid, on keedetud maitsestamata kanaliha kõige paremaks variandiks. See on väherasvane ja "puhas" liha ning ei kurna liigselt organismi. Kanaliha ja riisi soovitatakse anda lemmikule üldjuhul ka siis, kui ta vaevleb mõne kõhuhäda käes.

Kalkun on samuti heaks alternatiiviks, kuid jälgi, et ka see ei oleks koera jaoks üleliia maitsestatud. Maitseainena kasutatav küüslaauk on koertele toksilise toimega. Kui oma koerale maiustamiseks kalkuniliha pakud, siis eemalda sellelt üleliigne rasv ja nahk ning anna koerale vaid puhast liha. Ole tähelepanelik ka kontide osas. Kondid on koertele väga ohtlikud!

Kanamunad

Kanamuna on väga hea valguallikas. See sisaldab suurel määral organismile olulisi valke. Munad on koerale ohutud, kuid neid võib anda ainult siis, kui need on korralikult läbi keedetud.

Jogurt

Ära unusta klassikalist maitsestamata jogurtit. Poeletid on täis erinevaid maitsestatud ja magustatud jogurtitooteid, kuid need ei ole sulle ja veelgi vähem sinu neljajalgsele sõbrale tervislikud. Seevastu maitsestamata jogurt on heaks alternatiiviks nii meie kui ka koerte toidulaual. Sellega võid segada ka kuivtoitu ja palaval suveilmal võid maitsestamata jogurtit koerale külmutada. Ka kõhule on jogurt hea.

Kaerahelbed

Kui hommikul perele putru valmistad ja potti pisut üle jääb, siis võid selle oma koerale anda. Kaerahelbed on koerale väga heaks alternatiiviks. Need on kõrge kiudainete sisaldusega ja tagavad korras seedimise. Koerale kaerahelbeid pakkudes keeda need korralikult veega pehmeks, ära lisa soola ega suhkrut. Lase enne serveerimist pudrul jahtuda.

Allikas: cheatsheet.com