Perekond oli sunnitud selle vahva trio märtsi algul varjupaika loovutama. Neil oli kolm lemmikut: koer Sasha, kass Jack ja rott nimega Tweaks.

"Nad pidid väiksemale elamispinnale kolima ja seetõttu ei olnud neil kahjuks võimalik oma kolme lemmikut kaasa võtta. Selle asemel tõid nad loomad meie varjupaiga hoole alla," rääkis varjupaiga kommunikatsioonijuht Cheryl Rosenthal. Tema sõnul oleks paljude loomasõprade reaktsioon kindlasti negatiivne, kuid samas ei aktsepteeri kahjuks ka paljud kohad lemmikloomi, eriti veel kolme looma. Nii need kolm tegelast varjupaika jõudsid ja sellest sündis imearmas lugu.

Igale loomale, kes varjupaika saabub, tehakse tervisekontroll ja Jack oli järjekorras esimene, kuid kui arstid Jacki kabinetti viisid, siis muutus tema pealtnäha tasakaalukas ja rahumeelne iseloom koheselt.

"Ta muutus väga kartlikuks, näitas hambaid ja ei olnud üldse koostööaltis," meenutas Rosenthal. "Ühel meie arstidest tuli idee, et võiks koera kassile seltsiks tuua. See, mis juhtus, oli lihtsalt fantastiline. Nii, kui koer arstikabinetti toodi, muutus kassi käitumine koheselt. Ta oli nagu teine kass. Jack muutus palju rahulikumaks, kui tema sõber tal kõrval oli," sõnas Rosenthal.

Kuid arstid ei unustanud ka rotti. Eelmise omniku sõnul said nad kõik kolmekesi väga hästi läbi. "Me mõtlesime hetkeks, et äkki peaksime ka roti kabinetti tooma," meenutas Rosenthal ja lisas, et seda nad tegidki. "Nii, kui me roti sülest maha panime, jooksis Tweaks kohe koera juurde ja hakkas teda lakkuma ning koer lakkus omakorda rotti. See oli hämmastav. Nad olid tõelised sõbrad," sõnas Rosenthal. Varjupaiga personal polnud varem selliseid sõpru näinud ja selle kolmiku lugu läks neile väga hinge.

Nähes, kui hästi loomad omavahel läbi said, oli selge, et need sõbrad peavad koos olema ning koos uue pere leidma. Kulus kolm nädalat ja tänaseks on see vahva kolmik õnnelikult uues kodus.

Allikas: The Dodo