Inglise kääbusterjer kuulub kääbuskoerte rühma. Algselt kasutati neid rottide püüdmiseks ja jäneste jahtimiseks, tänapäeval on nad toredad seltsikoerad. Inglise kääbusterjer on iseloomult energiline, mänguhimuline ja elav. Ta on julge, perekonda kiindunud, vőőraste suhtes umbusklik. Inglise kääbusterjer ehk Inglise toy terjer on haruldane dekoaratiivkoera tőug.

Välimus
Inglise kääbusterjeril on pikk, kiilukujuline pea. Silmad on väikesed, mandlikujulised ning tumeda või musta värvusega. Kõrvad on püstised, teravatipulised. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Kael on pikk, elegantne ja kergelt kaardus. Rind on kitsas ja sügav, roided on hästi kaardunud. Esijalad on sirged, hea nurga all tagajalad, kõrged kannad. Käpad on väikesed, kompaktsed ja hästi koondunud. Esikäppade kaks keskmist varvast on teistest veidi pikemad. Saba on madala asetusega. Karvkate on lühike, tihe ja läikiv. Karvkatte värvuseks on must ja punane. Värvid peavad olema teravalt piiritletud ning mitte teineteisesse sulama. Esijalad on põlvedeni eest poolt punakad ja värvus jätkub jalgade tagant. Tagajalad on punakad eest ja seest poolt. Koon on punane ja must piki koonu ülaosa ja nina on musta värvusega. Mõlema silma kohal ja põskedel peavad olema punakad täpid. Kurk, kõrvade sisemus, lõua alaosa ja saba peavad olema punaka tooniga. Nendes kohtades ei tohi valget olla.
Koera turjakõrguseks jääb vahemikku 25-30 cm ja ta võib kaaluda 2,7-3,6 kg. Isased on emastest suuremad.

Toitmine
Inglise kääbusterjer ei ole nõudlik koer toitumisel. Üldjuhul sööb ta hea isuga.

Suhtlus
Sellele väikesele koerale on omane terjeri temperament. Ta on südamlik, sõbralik ja täielikult oma perele pühendunud koer. Inglise kääbusterjer elab rõõmsalt nii maal kui ka linnas. Koer saab hästi läbi ka vanemate lastega.

Aktiivsus
Inglise kääbusterjer ei vaja väga palju liikumist. Kuid ta naudib väga jalutuskäike ja suudab korraga mitu kilomeetrit läbida.

Treenimine
Inglise kääbusterjeri treenimine peab olema järjepidev, kuna koer võib küllaltki iseseisev ja uudishimulik olla. Koera peab teiste lemmikloomade ja lastega juba varajases eas sotsialiseerima hakkama. Pidage meeles, et inglise kääbusterjerit rakendati algselt rotipüüdjana ja jäneste jahtmiseks, seega peab tal teiste väikeste lemmikloomadega koos olemisel silma peal hoidma.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 1-7 kutsikat, kuid tavaliselt on neid 2-4.

Eluiga
Inglise kääbusterjer elab keskmiselt 12-13 aasta vanuseks.