Kahe koera omanik Raimo Kummer sattus koos oma perega Kiviõli seikluskeskusesse juulikuu viimastel päevadel, mis olid väga palavad ja koerte autosse jätmine ei olnud mõeldav. Päikeselist ilma nautima tulnud perekond oli üllatunud, kui piletiväravas öeldi, et koeraga pargi territooriumile sisenemine maksab 2 eurot koera kohta.

Ma arvan, et lemmikloomapilet iseenesest on okei, aga selle eest võiks loomadele elementaarseid teenuseid pakkuda. Sattusime Kiviõli seikluskeskusesse juuli viimastel päevadel ja üllatuseks kuulsin väravas, et koeraga parki sisenemine maksab 2 eurot koera kohta. Ma ei olnud „koerapiletit“ lihtsalt varem kuskil näinud. Pargis vaatasin, mida koertele pileti eest pakutakse ja selgus, et ainult vaadet. Polnud ei jootmiskohti ega vabalt jagatavaid junnikotte. Küsimise peale vastas teenindaja, et „meil kunagi olid aga neid kulus väga palju“.

Tõe huvides peab ütlema, et ühes jäätiseputkas soovitati minna keskuse restorani, kus koertele juua antakse. Lahkudes ei jätnud me ütlemata, et elementaarsed teenused võiksid pileti eest olemas olla. Teenindaja oli väga sõbralik, märkides, et kõik ettepanekud on oodatud. Ma ei ole pettunud, pigem üllatunud, et lemmikloomatasu küsitakse, aga tasu eest võib ainult parki sisse jalutada.

Raimo Kummer ja tema koerad Carla (vasakul) ja Ruts (paremal).

Kiviõli Seikluskeskuse kommentaari küsides vastas meile sõbralikult juhatuse liige Janek Maar, kelle sõnul on loomad keskusesse tõesti väga oodatud. Kuna enamus keskuse töötajatest on ka ise koeraomanikud, siis mõeldud-tehtud, Kiviõli Seikluspark pidi saama koguperepargiks, kuhu on teretulnud ka neljajalgsed, et nad ei peaks kuumas autos või kodus passima, kui ülejäänud pere seiklema tuleb.

"Elamusparki rajades ja meeskonnaliikmete seas ringi vaadates selgus, et enamuste peredes on ka koer. Lisaks on ajalooliselt mäel toimetanud labradorid Meia ja Pepe. Nii jõudsimegi arusaamiseni, et kui ka Teie peres juhtub sõbralik koer olema, siis oleks äärmiselt ülekohtune kutsuda Teid mäele seiklema ilma temata," seisab suurelt ka seikluspargi uhkel kodulehel.

"See on küll õnneks esimene tagasiside, et keegi tunneb ennast häirituna, kuna me lemmikutelt 2€ küsime. See on ilmselt üks väheseid, kui mitte ainuke kogupere/laste vabaõhupark, kuhu üldse ametlikult lemmikloomi lubatakse," märgib Maar.

Kuigi enamus keskuse töötajatest on ka ise koeraomanikud, annab personal endale aru, et kõigile inimestele ei pruugi koerad meeldida ja seetõttu eeldab keskus, et nii neljajalgsed kui ka nende omanikud käituksid teistega arvestatavalt ja austaksid keskuse kodukorda.

Tänutäheks lubab keskus kõigile koeraga külla tulnud peredele saabudes väikse “WC-kotikese” ja maiuse kinkida. "Tuhat vabandust, kui kiire sahmimise juures mõni koeraomanik sellest ilma on jäänud," märgib Maar ja lisab, et 2-eurone külastustasu võiks personali arvates toimida ka peremehe vastutustunnet tõstvalt.

Kiviõli Seikluskeskuses ei ole siiani ühtegi suuremat koeraga seotud intsidenti juhtunud. Vastupidi, keskusel jagub koeraomanikele vaid kiidusõnu jagada, viisakamad käitujaid on koos peredega isegi paadiga sõitma lubatud.

Küsimuse peale, kas keskuses leidub ka koertele midagi põnevat, märgib Maar, et kui esimene hooaeg lõpeb samamoodi positiivselt, siis pole välistatud, et järgmiseks suveks tekib lisaks Eesti suurimale mäele pargi õuepeale ka mõni koertele mõeldud seiklus.