Kuigi kargamine on märk seksuaalsusest ja füüsilisest soovist paarituda, siis tegelikkuses on selle tegevuse motiivid väga erinevad. Igal koeral, olgu ta isane, emane, noorel või vana, võib tekkida kargamise harjumus, sest see võib olla nende omavahelise mängu osa. Murelikul, isoleeritud koeral võib sellist käitumist tekitada stress. Koertekarjas võib kargamine olla viisiks, et selgitada välja tugevama positsiooniga loom. Mõned juhtkoerad teevad seda lihtsalt selleks, et kontrollida teisi ja näidata, kes on boss. Kargamisest võib saada tugev halb harjumus nagu pidev haukumine või saba tagaajamine.

Kargamisest vabanemiseks on mitu lahendust. Esiteks veendu, et sinu koer saab piisavalt tegevust. Harjutused, mängimine, sotsialiseerumine, koolitamine ja rutiin — on kõik väga olulised. Kuulekuse õpetamine rahustab sinu koera ja annab sulle viisi, kuidas teda kontrollida ja suunata. Näiteks selle asemel, et lasta kaks koera üksteisele õues kaela hüpata, pane neid läbi mõne harjutuse koos tegutsema.

Hoia kodus ranget rutiini — toitmine, jalutamine, koolitamine, mängimine. Ja kui koer närviliselt hakkab inimest kargama, siis pritsi teda vett täis pudelist. Ignoreerimine kargamise puhul ei tööta, parem hoia lähedal veepudel ja vajadusel kasuta. Kui koeral on kargamise komme, siis proovi juhtida tema tähelepanu inimesest eemale enne, kui ta tegutseda jõuab. Käsi koeral istuda ja premeeri selle eest maiusega.