Aga kas ikka on? “Evolutsiooni vaatepunktist lähtudes on koerad oportunistlikud toiduotsijad,” ütleb veterinaartoitumise konsultant dr Rebecca Remillard. “Kui neile ainult võimalus anda, söövad nad ära kõik, mis silma alla jääb.”

Remillard on oma veebisaidi (PetDiets.com) kaudu spetsialiseerunud lemmikloomadele kohandatud ja isevalmistatud toiduvaliku loomisele. Tema sõnul on koera küllastustunde üle otsustamine tegelikult väga keeruline, sest koerad söövad lisaks näljale ka mitmel muul põhjusel. "Mõtleme näiteks inimestele," ütleb ta. "Toit on armastus. Me sööme, sest see on seltskondlik tegevus. Aga samuti sööme siis, kui tunneme üksildust ja stressi.”

Millal on sinu koer on näljane ja millega teda toita, et täiskõhutunne kestaks?

Eralda nälg isiksusest

“Esimene samm selle mõõtmiseks, kui palju ja millist tüüpi toit su koeral kõhu täis hoiab, on mõista tema kehaehitust”, ütleb Remillard. Mitte kõik koerad pole ühtmoodi. 20-kilone saksa dogi on väga erinev, kui võrrelda teda 20 kilose kokkerspanjeliga. Tõenäoliselt on loomaarst juba su koera kehaehitust ehk soovitavat kehakaalu hinnanud.

Remillard märgib, et kõik koerad söövad erinevalt ja koer võib süüa erinevalt ka iga päev. Aga oluline on hoida koera kaal sobivas vahemikus. Nii et kui su koer säilitab tervisliku kaalu hoolimata sellest, et ei söö kogu oma kaussi tühjaks, on kõik hästi. Samamoodi on ka siis, kui kaal püsib normis, ent koer näib ikkagi toitu kerjavat. “Sellisel juhul pole tal süüa vaja ja ta pole isegi näljane, vaid otsib ilmselt lihtsalt tähelepanu. “

Juhi oma koera tähelepanu mujale

Ohio ülikooli veterinaarteaduste osakonna dotsent dr Valerie Parker selgitab, et koerad söövad sageli lihtsalt sellepärast, et toit on maitsev ja see on nende jaoks nauditav tegevus. “Meie peame lemmikloomade omanikena end vaos hoidma ja mitte alla andma, kui koer toitu küsib.”

Premeerimiseks ja lemmiku-omaniku vahelise sideme tugevdamiseks on erinevaid võimalusi. “Mängi temaga, vii ta välja jalutama, harja teda,” soovitab Parker. “ Viisteist minutit kvaliteetaega aitab ta mõtted toidult eemale juhtida. ”

Väldi platseebosid nagu õhk ja vesi

Mõnede koeratoidu brändide krõbuskid näivad olevat teistest suuremad, kuid need on täis õhku, sest nende valmistamisel on kasutatud suurt kuumust. Seda tüüpi toit tekitab su koeral täiskõhutunde, kuid Remillardi sõnul kaob see väga kiiresti, kui koer röhatuste abil õhust vabaneb.

Kõrge veesisaldusega toidud on natuke paremad, kuid ka need on platseebod küllastustunde tekitamiseks, kuna vesi lihtsalt sunnib koeri rohkem urineerima.

Koera isu rahuldamise võti peitub kõrge kiudainesisaldusega toidu leidmises. Seega...

Leia kõrge kiudainesisaldusega toit

“Kiudained on koerale küllastustunde tekitamiseks parim, sest need pole seeditavad,” selgitab Remillard. “See lihtsalt püsib koera organismis kogu seedeprotsessii aja.” Parker nõustub: “Kiudained on kaubandusliku koeratoidu kõige olulisem koostisosa, kui räägime seedetrakti tervisest ja küllastustundest." Seedimatud kiudained tekitavad koeral täiskõhutunde, ent ei lisa samal ajal kaloreid.

Ent Remillard hoiatab, et pole kuigi lihtne leida pakitoitu, mille kõrge kiudainesisaldus on selgelt märgitud. "Turundajad on kindlaks teinud, et "kõrge kiudainesisaldusega” toit ei müü nii hästi kui "lahja" või "kerge" koeratoit, "ütleb ta. Sellist toitu lähemalt vaadates on näha, et seal on vähem kaloreid ja tavalisel määral kiudaineid. Kõige parem on lasta oma loomaarstil määrata, milline päevane kiudainekogus on sinu koera jaoks ideaalne.

Anna oma koerale juurvilju

Otsid koerale kiiret kõhutäidet? Seda leiad külmiku juurvijasahtlist. Remillard ja Parker on mõlemad nõus, et kurgid, rohelised oad, porgandid, seller ja brokoli on kõik head valikud.

Keetmine või aurutamine on sobivad variandid, kuid Remillard lisab, et need meetodid lahustavad osad neist kiudainetest, mis nad kõigepealt üldse heaks valikuks muudab. Milline on parim võimalus koerale köögivilja andmiseks? Puhastatult ja toorelt. Need on sama head või veel paremad kui mis tahes kaubanduslik koeramaius.

Allikas: petmd.com