1. Saavuta parem vorm

Tõenäoliselt poleks su koeral selle vastu sugugi midagi, kui hakkaksite rohkem jalutamas käima. Lisaks heale vormile mõjub jalutamine hästi ka vaimsele tervisele. Vahel on nii, et kellegi teise eest hoolitseda on palju lihtsam, kui enda eest hoolt kanda. Koeraga jalutamine ja looduses viibimine muudab õnnelikumaks ja mõjub rahustavalt, koer aitab sul saavutada paremat vormi ja tugevdada oma tervist.

2. Vähem stressi

Kahtlemata oled kuulnud teraapiakoertest, kes käivad näiteks haiglas, vanadekodus või koolides külas. On olemas ka tugikoerad, kes aitavad inimestel stressi maandada. Kui sa oled omale koera võtnud, siis pühenda aega ka talle. Leia iga päev see hetk, mil saad end jäägitult oma koerale pühendada. Koeraga jalutades ära räägi samal ajal telefoniga või kodus koeraga mängides ära vaata ühe silmaga telerit, vaid suuna kogu oma tähelepanu ainult oma koerale. Koeraga tegelemine maandab stressi ja parandab ka teie omavahelist suhet.

3. Parem käitumine

Ropendad palju, kui olukord muutub pingeliseks? Sellest lahti saamiseks on vahva nipp, võta üks purk, kuhu paned iga kord mõne mündi, kui ropendad. Purki kogunenud raha eest osta aga midagi hoopis oma koerale. Aja jooksul hakkad ilmselt palju vähem ropendama, sest näed, kui palju raha koguneb purki ja koer saab selle raha eest vahepeal kindlasti mõne vahva maiuspala või mänguasja. Sellest võidavad kõik!

4. Ole parem kogukonnaliige

Kas sinu tutvusringkonnas on teraapiakoeri, kes käivad vanadekodudes ja haiglates külas lihtsalt selleks, et olla inimestele toeks? Võib-olla sobiks ka sinu koer ideaalselt midagi sellist tegema? Uuri taoliste programmide kohta. Võib-olla saab just sinu koer tuua nii mõnegi inimese ellu palju rõõmu ning panna ta silmad särama. Teiste aitamine mõjub ka sinule väga hästi.

5. Leia uusi tutvusi

Täiskasvanueas ei käi inimesed tihtilugu enam nii palju väljas kui nooruspõlves. Elu on stabiilsem ja rahulikum, mistõttu ei kohta enam ka nii palju uusi inimesi, ammu välja kujunenud sõpruskond võib aga ajapikku üksluiseks muutuda. Nii muutub aja jooksul uute inimestega sõbrunemine ka pisut hirmu tekitavaks. Koer on uute tutvuste leidmisel suurepärane abivahend. Otsi üles kohalikud koerainimesed, minge koos jalutama, mine oma koeraga trenni või võta osa mõnest matkast. Koeramaailm on väga lai ja üks asi on kindel koerad on teie ühine huvi ja jututeema.

Allikas: dogtime.com