1. Koerad unistavad. Nende unetsükkel sisaldab ka REM-une faasi, mille vältel näevad nad und.

2. Koerad tunnevad lõhna järgi, kas inimene põeb mõnd haigust. Inimesel on 5-6 miljonit haistmisretseptorit. Koertel on neid aga ligi 220 miljonit.

3. Koerte nägemine ei ole mustvalge. Kui inimestel on kolm värviretseptorit, siis koertel on kaks. Näiteks tajuvad koerad rohelist värvi hallina, sest see aitab neil looduses teisi loomi ja inimesi paremini eristada.

4. Koerad näevad pimedas oluliselt paremini kui inimesed. Koerte silmad on valgustundlikumad.

5. Labrador on populaarseim koeratõug maailmas.

6. Iga koera ninal on unikaalne muster. Täpselt nii nagu iga inimese nimetissõrmel on ainulaadne muster.

7. Koertele meeldib haisvates asjades püherdada, sest nende jaoks on see lõhn hoopis imehea. Koerad tunnevad lõhnu teisiti ja haistavad paremini.

8. Kui koer tõmbab end magades kerra, siis see on nende instinkt kaitsmaks end kiskjate eest. Samuti on niimoodi magamine soojem. Kui koer magab aga siruli, siis järelikult on tal kas väga palav või tunneb ta end turvaliselt.

9. Saluki koeratõug on vanim siiani elus olev tõug. Salukid elasid inimestega koos oletatavasti juba 329. aastal eKr Egiptuses.

10. Koerad saavad sinu hääletoonist aru, milline tuju sul parasjagu on.

11. Hiina aadlikud kandsid Pekingi koeri varrukates. See oli justkui selleaegne pipragaas. Välja valiti vihasema iseloomuga koerad ja nende eesmärk oli kahtlased isikud eemale hirmutada.

12. Koerad ei tunne kahetsust. Nad saavad aru, kui nad tegid midagi valesti ja see ei meeldinud peremehele ning nad õpivad sellest. Küll aga ei ole neil kahetsustunnet.

13. Kui oled üle 30-aastane, oled kõikidest maailmas elavatest koertest vanem. Teadaolevalt elas vanim koer 29-aastaseks.

14. Chihuahua on maailma väikseim koeratõug.

15. Maailma suurim koerte populatsioon on Ameerika Ühendriikides.

16. Kõik dalmaatsia koerad on sündides üleni valged.

17. Koerad on huntide otsesed järglased.

18. Koerte levinuim terviseprobleem on ülekaalulisus.

19. Linnakoer elab keskmiselt 3 aastat kauem kui maakoer.

20. Inglise hurdad ehk greyhound'id on maailma kiireimad koerad. Algselt kasutati neid jahikoertena, sest nad võivad joosta kuni 75 km/h.

Allikas: buzzfeed