Olenemata sellest, et Christina elukaaslane oli juba 10 minutit varem koju jõudnud, oli kodus kummaliselt vaikne. Uksest sisse astudes tabas Christinat südantlõhestav uudis. Nimelt oli nende koer Petey päeval üksinda kodus olles köögikapi pealt tühja kartulikrõpsupaki leidnud. Isuäratav lõhn ajendas koera seda uudistama. Õnnetul kombel oli Petey krõpsupakki lakkudes sinna kinni jäänud ja ära lämbunud.

Koeraomanikud olid juhtunust täiesti šokeeritud, kuid tundsid, et tahavad ka teisi loomaomanikke hoiatada. Esimese hooga ei tule selle pealegi, et vedelema jäänud krõpsupakk lemmikloomale saatuslikuks võib osutuda.

“Nädal tagasi jätsin ma oma armsa poisiga hüvasti ja jooksin tööle,” kirjutas Christina. “Mul ei olnud õrna aimugi, et see on viimane kord, mil ma oma koera näen. Olenemata sellest, et mulle pole endiselt kohale jõudnud see, mis temaga juhtus, tunnen, et minu kohustus on jagada juhtunut ka teiste koeraomanikega. Loodan, et keegi teine ei pea sellist kaotust üle elama!"

Veterinaari Dr. Jason Nicholase sõnul on lemmikloomale ohtlikud igasugused pakendid või kilekotid. Õnnetu juhuse tagajärjel võib lemmikloom vaid kolme kuni viie minuti jooksul sinna sisse ära lämbuda. Koer pistab nina paki sisse, hingab ja pakend tõmbub tema nina ümber kokku. Koer satub paanikasse, hakkab aina rohkem õhku sisse ahmima ja jääbki lootusetult kinni. “See võib juhtuda ükskõik millise lemmikloomaga olenemata tema suurusest, vanusest või kehakaalust,” lisab veterinaar. See on juhtunud ka siis, kui omanikud ise kodus on ja koer näiteks köögis omapäi vaikselt askeldab.

Veterinaar soovitab krõpsupakki ära visates sinna enne väikene ava sisse lõigata. Nii on võimalik ohtlikku olukorda ennetada. Kui krõpsupakis on väikene ava ja koer selle prügikastist välja kaevab ning pea sisse topib, ei tõmbu pakend vaakumisse ja koer saab oma pea edukalt selle seest ka kätte.

Young ei olnud kunagi varem kuulnud, et pealtnäha süütu krõpsupakk endas sellist riski peidab. Nüüd juhtus see temaga. Christina usub, et teadlikkus ja vajalikud ettevaatusabinõud aitavad päästa elusid. Ta innustab seda infot levitama, et koeraomanikud ohtudest teadlikud oleksid ja mitte keegi teine niivõrd kohutavat õnnetust läbi elama ei peaks.

Allikas: The Dodo