Treening, trikid ja mängud õhtusel ajal pakuvad koera vaimule tegevust ning hoiavad teda pahandustest eemal, kuid enne magamisaega tuleks loom siiski maha rahustada. Kui hakkate rahustamistehnikaid regulaarselt kasutama, õpetab see koerale, kuidas mängulustist rahuneda. Pakume siinkohal kolm võimaliku massaaživarianti.

Enne kui alustad, tee endale selgeks, et koeraga tuleb tegeleda väga rahulikult ja õrnalt. Vastasel juhul võib rahustamine lõppeda mängimisega. Vali rahulik ja vaikne koht, pane mänguasjad alati silma alt ära. Mõtle oma hääletoonile ja kehakeelele, rahulik toon aitab su lemmikul end maha laadida.

Tegutsema asudes jälgi tähelepanelikult koera kehakeelt ja käitumist, püüa aru saada, kui miski talle ebamugav tundub. Kohanda oma tegevust vastavalt. Kaks koera pole kunagi täiesti ühesugused ja sina tunned oma lemmikut ikkagi kõige paremini.

Pikad silitused mööda pead ja külgi

Koerad lõõgastuvad, kui neid n-ö pika käega silitatakse. Keskendu põskedele, kasutades paitusi ja kergeid ringjaid liigutusi.

Kui keha masseerid koera keha, aseta peopesa kaela alguskohale ja libista sealt mööda selgroogu sabajuureni. Ära vajuta liiga tugevasti, lihtsalt libista õrnalt, rahustavalt, aeglaselt ja korduvalt. Seansi võid lõpetada kergete vajutustega kaelal ja sabajuurel.

Masseeri kõrvu

Kõrvades on palju närvilõpmeid ning nende masseerimine vabastab kehaomaseid endorfiine (mõnuaineid). Kõrvamassaaž on suurepärane looduslik lõõgasti.

Mudi kõrvu aeglaste ringjate liigutustega sõrmede vahel, liikudes pea poolt kõrva serva suunas. Kasuta vaid väga kerget survet ja jälgi koera tähelepanelikult, et märgata, milliseid liigutusi ta kõige enam naudib.

Süga rinda

Masseeri koera rinda kergete ringjate liigutustega. Katseta erinevate tugevustega ja jälgi, millist masseerimistugevust koer enim naudib? Liiga kiired ja liiga tugevad liigutused võivad mõjuda erutavalt. Mõnikord võid sisse tuua ka põskede masseerimise ning libistada pöidlaga mööda ninajuurt üles otsaesisele.

Mida veel teha?

Kui su koer spordib aktiivselt ning kasutab kogu aeg teatud lihasgruppe, võid just neile sügavamat massaaži teha. Hea mõte on konsulteerida loomaarsti või -massööriga, et õige tehnika valulike lihaste masseerimiseks käppa saada.

Professionaalid oskavad sulle ka õpetada, kuidas märgata vigastusi ning teha soojendusharjutusi.

Lisaks sellele, et masseerimine su koera mõnusalt lõõgastab, pakub see ka võimaluse teile kahele veelgi lähedasemaks saada. Märkad sel moel tõenäoliselt paremini ka tema terviseprobleeme, kui neid peaks tekkima.