Võõra koeraga esimest korda kohtudes jää alati rahulikuks ja alguses hoia kindlasti distantsi.

Kui oled suur koerasõber ja tunned, et tahaksid teda kohe paitama joosta, siis ära seda siiski tee. Koera jaoks võib sinu pealetükkiv lähenemine või tema poole tormamine halvimal juhul tähendada, et tegemist on rünnakuga, mis võib võitlushimulistes koertes vallandada agressiivse kaitsereaktsiooni.

Ükskõik kui sõbralik on koer, austa tema isiklikku ruumi ja pöördu eelkõige tema omaniku poole. Omanikuga vesteldes ignoreeri koera ja ära seisa talle liiga lähedal. Oota, kuni omanik koeraga suhtlemiseks loa annab.

Koeraga esimest korda suheldes lasku näiteks kükitades või põlvitades tema tasandile. Alati lähene koerale küljelt, mitte kunagi eest ning ära loo temaga pilkkontakti.

Põlvita koera kõrvale vaadates selles suunas mis tema. Sellega näitad koerale, et tulid tema isiklikku ruumi, aga sul ei ole temaga vastasseisu.

Enne kui koera puudutad, lase tal oma kätt nuusutada. Kui ta jääb rahulikuks, võid paitada tema rinnaesist. Ära kunagi katsu võõrast koera pea pealt — sinu käsi peab talle näha olema.

Kui ta sinu kätt lakub, on ta sind aktsepteerinud, aga kui oma pea eemale keerab, ei ole ta suhtlemisest huvitatud. Ära võta seda isiklikult. Suhtle parem omanikuga ja proovi järgmine kord kui kohtute, uuesti tema usaldust võita.

Juhul, kui lähened esimest korda koerale, kelle endale perre plaanid võtta, võid usalduse võitmiseks kasutada ka maiuseid. Kui koer sinu käe pealt maiuse võtab, siis kiida teda. Kui ta oma ninaga sinu kätt puudutab, võid teda rinnalt või näo külgedelt paitada.

Pea meeles, et koera usalduse võitmine võtab aega. Mida rohkem ja mida rahulikumalt sa koeraga suhtled, seda tõenäolisem on sul tema usaldust võita. Kui ta sul end paitada lubab, on see hea märk — ta on valmis sind usaldama.

Allikas: WikiHow