Jolanta Benal, koeratreener, jagab sel puhul nippe – mida teha, et üksiolemine mõlemale poolele võimalikult valutult mööduks?

Võimalusel väsita oma lemmik ära

Kõige parem asi, mida sa oma koerale enne kodust lahkumist teha saad, on teda ära väsitada. Jah, selleks tuleb ise ehk tunni võrra varem end voodist välja ajada ja uimase jalutuskäigu asemel hoopiski kerge sörgiring teha, kuid tegelikult võidate te sellest ju mõlemad. Kui see on võimalik, siis kõige parem variant oleks oma koeral aiaga piiratud mänguväljakul mõni aeg hullata – nii saab ta kogutud energiast end tühjaks joosta ja kodus seejärel unne vajuda.

Leia oma lemmikule tegevust

Päevasel ajal, kui oled kodust eemal, võiks koera toidukauss peidus olla. Selle asemel kasuta toiduga täidetavaid mänguasju, millest palade kättesaamiseks koeral ka natuke vaeva näha tuleb. Nii on tal tegevust ja niisama toidu keelega sisse kühveldamise asemel peab ta natukene ka enda aju- ja lihasjõudu rakendama. Teine variant on koera päevane toiduportsjon osadeks jagada ja see erinevatesse kohtadesse paigutada – nii on toidu leidmine tema jaoks kui aaretejahi mängimine.
Kindlasti tasub aga selliseid mänguasju esialgu koos koeraga testida.

Koerajalutaja

On sul naabruskonnas mõni tore laps, kes ehk telefoniostu jaoks raha kogub? Kui jah, siis võid ju temaga nõu pidada – ehk saate kokkuleppele, et koolist tulles läheb ta su koeraga ühe jalutusringi teeks? Keset päeva jalutamine ja õues keha kergendamine koertele suur rõõm, olgugi, et enamik suudab oma hädasid peremehe saabumiseni kinni hoida, võib see kuseteede põletikuni viia.

Ära kindlasti jäta oma koera üksinda aias ringi jooksma

„Ah, ei hakka tal külm midagi ja aias on ju tegevust!“ Nii ei tohiks ükski oma koerast hooliv peremees mõelda. Isegi suvel, kui õues on soe, sest tagasi tulles ei pruugi sa oma lemmikut enam sealt aiast leida. Pea meeles, et koerad on väga osavad kaevajad ning aed, mis sinu jaoks tundub piisavalt kõrge, on igavlevale koerale lihtsalt üks takistus, mille saab mõne nutika nipi ja väikese vaevaga teelt kõrvaldada. Sest see orav seal puu otsas on ju nii ahvatlev ja kohe kindlasti tuleb talle järele joosta!

Veendu, et su koeral oleks juua

Ära kunagi lahku kodust nii, et sa ei ole kaks korda üle kontrollinud, et su lemmiku veekauss on puhast vett täis. Nii nagu sinagi jood päeva jooksul mitut klaasitäit vett, on seda ka su koeral vaja. Ära ole hooletu!

Ja kui oled mõelnud, et millega küll koerad üksinda kodus tegelevad, siis vaata kindlasti ka artikli alguses olevat videot. Kuid hoiatame, varu salvrätte, see on äärmiselt südamlik ja võib lausa pisara silmanurka tekitada!