Lancashire heeler kuulub karjakoerte rühma. Algselt kasutati neid karjatamisel. Tänapäeval on nad toredad seltsikoerad. Lancashire Heeler on energiline, aktiivne, valvas ja mänguhimuline.

Välimus
Lancashire heeleri pea on kõrvade vahel lame ja lai ning silmade suunas kuni ninani koonusekujuline. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on keskmise suurusega, mandlikujulised ja tumedavärvilised. Kõrvad on püstise asetusega. Kael on keskmise pikkusega. Rind on sügav, selg pikk ja lanne tasane. Koer on oma kõrgusest pikem. Esijalad on lühikesed ja käpad on veidi väljapoole asetusega. Tagajalad on lihaselised ja tagant vaadates paralleelsed. Käpad on väikesed ja tugevad. Saba on kõrge asetusega ja hoidub kerge kaarega seljale. Liigutused on kiired ja vetruvad. Pealiskarv on lühike, tihe, karm ja ilmastikukindel. Kaelal on karvad veidi pikemad kui mujal kehal. Aluskarv on tihe. Karvkatte eelistatud värvuseks on must. Koon, nägu, jalgade alumised osad, tagajalgade siseküljed ja saba alumine pool on pruunikad. Rinnal on veidi valget lubatud.
Isase koera turja ideaalkõrguseks on 30 cm ja emasel 25 cm. Koera kaal jääb vahemikku 3-6 kg.

Toitmine
Lancashire heelerit on suhteliselt odav ülal pidada. Üldjuhul ei ole ta valiv sööja ja sööb hea meelega kõike, mida talle pakute.

Suhtlus
Lancashire heeler on sõbralik väike koer, kes saab hästi läbi suuremate lastega. Mõned võivad teiste koerte suhtes sallimatud ja närvilised olla. Inimeste ja lemmikloomadega hea suhte loomiseks peab koera juba varakult sotsialiseerima hakkama. Lancashire heeler sobib aktiivse eluviisiga inimestele, kuid ei soovitata väikeste lastega peredele.

Aktiivsus
Lancashire heeler naudib liikumist ja sobib hästi aktiivsetele inimestele. Koer kohandub nii linna- kui ka maaeluga, kuid vajab kindlasti võimalust vabalt ringi liikuda. Aed peab kindlasti igalt poolt kinni olema, vastasel juhul suudab koer end ka väikseimast august välja pressida.

Treenimine
Lancashire heeler on intelligentne, kuid kangekaelne koer. Treenimine peab kindlakäeline ja järjepidev olema, kuna koeral on kombeks asju omal viisil teha.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 2-5 kutsikat.

Eluiga
Lancashire heeleri keskmine eluiga on 12-13 aastat.