Eelneva arvutuse põhjal nähtub, et üheaastane koer peaks seega vastama seitsmeaastasele lapsele. Aga kõik, kes on kokku puutunud laste ja koertega teavad, et see võrdlus ei ole sugugi kohane, sest erinevalt seitsmeaastasest lapsest, kellel on täiskasvanuks saamisel veel pikk tee käia, on aastane koer saavutanud suguküpsuse ning piisavalt kasvu kogunud.

Dogguide.net on andnud koera vanuse arvutamiseks valemi, mis võtab arvesse ka koera kasvu ning tõu, sest teadupärast ei vanane kõik koerad võrdses tempos.

Niisiis, üheaastasele koerale vastab inimaastates 10-15 aastat. Mida väiksem koer, seda rohkem võib aastaid lisada, sest väikesekasvulised koerad saavad varem täiskasvanuks kui suurte tõugude esindajad. Suurekasvulised koerad koguvad ka peale aastaseks saamist veidi kasvu ning ka nende lihaskond areneb 20. või 30. elukuuni.

Koera teisele eluaastale soovitab Dogguide liita 3-8 aastat. Kuna väiksemad koerad saavad kiiremini täiskasvanuks, kuid vananevad aeglasemalt kui suured koerad, siis võib lisada taksile näiteks 4-5 aastat, aga taani dogile 8 aastat.

Edasi läheb asi lihtsamaks, sest igale järgnevalt eluaastale tuleks lisada 4-5 aastat.

Toome ka mõned näited

8-aastasele yorkshire'i terjerile vastab inimaastates umbes 42 aastat. Kuidas see on saadud? Üheaastasele Yorkshire'i terjerile vastab umbes 13 aastat, seejärel liidame viie ja iga järgneva aasta kohta liidame nelja.

8-aastane labrador on inimaastates umbes 44-aastane ja bernhardiin 48-aastane.

Ehkki parima sõbra vanus on niimoodi võimalik välja arvutada, tuleb arvestada, et tegemist on umbkaudse numbriga, sest arvesse läheb ka koera tervis, pärilikud haigused, tema toidu kvaliteet ja see, kas tema tervist käiakse korrapäraselt arsti juures kontrollimas.