Maremma lambakoer kuulub karjakoerte rühma. Neid kasutatakse valve-, karja-, seltsi- ja näitusekoertena. Selle koera põhiliseks ülesandeks on koduloomakarja saatmine ja kaitse ning igasuguse muu vara valvamine; mida ta täidab mõjusalt, reipalt, julgelt ja otsustavalt

Välimus
Maremma lambakoera pea on tömbi kiilu kujuline, kõrvade vahel lai ja otsmiku suunas kitsenev. Ninasõõrmed on suured ja musta värvusega. Silmad on tumedad ja mandlikujulised. Kõrvad on kõrge asetusega, väikesed ja kolmnurkse kujuga. Kael on keskmise pikkusega, tugev ning liitub tahapoole asetsevatele õlgadele ja hea luustikuga esijalgadele. Käpad on ovaalsed ja hästi kaardunud. Keha pikkus peab ületama turja kõrguse. Rind on sügav, kõhujoon kergelt tõusev. Selg on tugev ja sirge. Saba asetseb madalal ja ulatub kandadest allapoole. Tagakeha on lai ja lihaseline. Pealiskarv on valge, elevandiluu või heleda kollakaspruuni värvusega. Karv on üsna kare, ilma laineteta. Aluskarv on tihe, paks ja vett tõrjuv. Kutsika kasukas on pehme, mis muutub karmimaks 6.-12. elukuu vahel. Kutsikad on alati valge värvusega.
Koera turjakõrgus jääb vahemikku 59-73 cm ja ta võib kaaluda 30-45 kg.

Toitmine
Koer ei vaja täiskasvanud ikka jõudmiseni palju toitu. Vananemine võtab kaua aega ja täiskasvanud iga saabub umbes 2 aasta vanusena. Kutsikale peab pakkuma suurekasvulisele kutsikale mõeldud spetsiaaltoitu. Kutsikat ei tohi kindlasti üle toita. Toitainetevaene toit noorukieas võib hiljem skeletiprobleeme põhjustada.

Suhtlus
Maremma karjainstinkt on kõrgelt arenenud ja ta naudib väga selle kasutamist. Koer on truu oma peremehele ja pühendunud oma karjale. Võõraste suhtes on maremma sallimatu. Sel põhjusel sobib ta ideaalselt ka valvekoeraks. Intelligentset ja tugeva tahtejõuga maremmat on suhteliselt keeruline treenida. Laste ja teiste koertega hea läbisaamise tagamiseks peab teda juba varakult sotsialiseerima hakkama. Kuigi ta pole agressiivne koer, on maremma iga hinna eest valmis oma karja ja kodu kaitsma.

Aktiivsus
Maremma lambakoer vajab palju liikumist. Päevas on soovitatav kolm pikka jalutuskäiku. Mõned koerad ei kohandu kodueluga ja eelistavad kasvandustes elamist, kuna nad on väga suured ja aktiivsed. Koeri kasutatakse karjatamisel ja nad on küllalt vastupidavad terve päeva tööd tegema. Maremmat peaks kindlasti töökoerana rakendama, kas siis karja- või valvekoerana. Lemmikloomana ei saa koer piisavalt stimulatsiooni.

Treenimine
Maremma lambakoera on suhteliselt keeruline treenida, kuna tegemist on väga tahtejõulise koeraga. Koer kiindub tugevalt ühte inimesse. Laste ja lemmikloomadega hea läbisaamise tagamiseks peab selle suure ja tugeva koera sotsialiseerimisega kindlasti juba varakult alustama.

Pesakond
Kutsikate arv võib väga erinev olla. Pesakonnas võib-olla 2 või 3 kutsikat, kuid on teada ka 10- või 12-liikmelisi pesakondi.

Eluiga
Koera keskmine eluiga on 11-13 aastat.