Kuidas te kokku saite? Milline on teie lugu?
Lühidalt sellele küsimusele vastata on keeruline, aga kui oma kalli elukaaslasega kohtusin, oli tal kodus kaks imearmast iiri setterit. Olen olnud koeraarmastaja juba lapsest saati ja seega armusin kohe lisaks kaasale tema neljajalgsetesse sõpradesse. Kahjuks on eluratas aga selline, et kõigi aeg saab kord otsa, seega on need koerad läinud koerte paradiisi. Samas aga loodus tühja kohta ei salli ja nii on meie juures kodu leidnud juba uus põlvkond armsaid iiri settereid, kes on väga rahvusvaheline seltskond. Ferdinandi leidsime endale Ungarist, Ruudil on soome juured ja Robini vanemad on pärit Inglismaalt.

Millise iseloomuga su koerad on?
Iga koer on oma olemuselt ja tüübilt erinev, nii ka meie omad. Ferdinandile meeldib kõige rohkem siin ilmas mängida palli. Ruudile aga vedeleda diivanil ja võtta terrassil päikesevanne. Robin ei lase inimestel midagi teha ilma, et tema nina seal vahel poleks. Isegi WC-sse minnes tuleb kõvasti võidelda, et veidi privaatsust saada.


Millised on teie argipäevad? Kui palju käite seiklemas ja looduses?

Oma tiheda töögraafiku tõttu ei saa ma meie koertega nii palju aega koos veeta, kui tahaks. Seetõttu tegeleb suurema osa päevast nendega minu kallis elukaaslane Enely. Kuid õhtuti, kui olen töölt koju jõudnud, arutame koertega koos, mis nemad päeval tegid ja kuidas minul läks. Koerad mõistavad seda omamoodi. Kui vaja, ronivad külje alla lohutama ja kui vaja, viivad su mõtted tööst eemale. Ning kui vaja, mõistavad, et inimene vajab natukene distantsi ja omaette olemist.

Räägi lühidalt Käpakäigust. Kuidas sa sellega seotud oled?
Käpakäik on üks tänuväärt ettevõtmine. See on suurepärane võimalus meenutada ühiskonnale, et me ei ole siin linnaruumis üksinda. Meiega on ka meie neljajalgsed sõbrad, kes vajavad omanike hoolt ja järelevalvet. Seda üritamegi oma tegemistega näidata.


Kas oled oma koertega ka koertekoolis käinud või tegelete näiteks agility'ga?

Oleme elukaaslasega nii läbi ja lõhki koerainimesed, et valdavalt õpetame oma koeri kodus ise. Kuid igale koerale on vajalik ka sotsialiseerumine ning selleks oleme kõigi oma lemmikutega käinud erinevatel koolitustel ja treeningutel. Seal saavad koerad omavahel suhelda ja mängida ning omanikud saavad kogemusi vahetada.

Sul on kolm koera. Kuidas nad omavahel läbi saavad?
Ühel koeral võib olla omaette igav. Kaks saavad omavahel juba mängida. Kolm saavad aga veel paremini mängida ja vahel saab keegi kolmest ka esinemistel pealtvaataja rolli täita.

Kas su koerad maiusi ka armastavad?
Kas maailmas on mõni koer, kellele ei meeldi maiused? Kuid iga preemia tuleb alati auga välja teenida.

Mida soovitad neile, kes tahaksid endale ka iiri setterit võtta? Kellele see koeratõug sobib?

Iiri setter on väga sõbralik ja omanikku hoidev koeratõug. Kindlasti vajab ta palju omaniku tähelepanu ja liikumisruumi. Sobib ka väikelastega.

Mida Ruudi, Robin ja Fredinand sulle annavad?
Nad on mulle väga tähtsad – nad on minu perekond. Kui oleks võimalik, veedaksin nendega koos rohkem kvaliteetaega.

Käpakäigu ürituse kohta loe lähemalt siit.
Ole kohal, sest Purina Adventuros pakub sinu lemmikule kohapeal maitsvat üllatust!

Kui ka sinu koer on seikleja, siis osale Purina Adventurose seiklusmängus. Kampaania kestab 17. juunini 2018. Loe seiklusest lähemalt siit.
Jaga
Kommentaarid