Browsey oli armas ja elurõõmus terjer, kellel isegi 13-aastasena oli energiat nagu kutsikal.

Varsti peale seda kui Browsey perenaine, Chicagos elav Patti McCracken uude korterisse kolis, hakkas Browsey käituma nagu vana koer - ta kippus unustama koduteed ning tema kõnnak oli veider.

Kuulates kaebusi koera tervise üle küsis loomaarst hoopis, et kuidas Patti ennast tunneb. Patti vastas, et ta on viimasel ajal kuidagi väsinud, aeg-ajalt esinevad seletamatud valud ja tekkinud on migreen, mis ühest silmast mõneks minutiks isegi nägemise ära võttis. Sümptomitele, mis olid kestnud mitu kuud ei leidnud ükski arst mõistlikku seletust.

Loomaarst pakkus seepeale, et Patti võiks igaks juhuks kutsuda spetsialisti, et välistada gaasilekke võimalus. Gaasifirma töötaja kohalekutsumine kinnitas kahtlusi - Patti halva enesetunde põhjuseks oligi gaasi imbumine eluruumidesse.

USAs Pennsylvanias asuva Macungie loomakliiniku arst Nancy Soares sõnab, et loomad peegeldavad meie füüsilist heaolu. Näiteks oli juhtum, kus loomaarsti juurde toodi labaradori retriiver, kes oli nii ülekaaluline, et meenutas pigem mööblieset kui koera. Samuti oli väga rasvunud ka koera omanik. Loomaarst soovitas hakata looma peremehel rohkem liikuma ja muuta oma toitumist. Elustiili muutus tõi tulemused - koer kaotas kilosid ja ka tema omanik nägi palju saledam välja.

Teadlased on teinud kindlaks, et kümnest nakkushaigusest kuus võivad nakatada nii inimest kui looma. Näiteks võivad inimeselt loomale üle kanduda teatud tüüpi naha seennakkused. Samuti võib loom nakatuda kolibakteriga või saada oma peremehelt salmonelloosi. Ka haiguste sümptomid on sarnased.

Juhul kui loomaomanik on suitsetaja, tasub arvestada sellega, et alati ei piisa õues suitsetamisest, et lemmiklooma tervist säästa. Sigaretisuitsus olevad kahjulikud ained jäävad suitsetaja kätele ja looma paitades satuvad tema nahale, kus võivad omakorda nahaprobleeme põhjustada.

Hea lugeja, kas sina oled täheldanud, et sinu tervis mõjutab ka sinu lemmiklooma?

Allikas: Prevention