Alusta sellest, et aja ta iga kord diivanilt maha, kui teda seal märkad. Tee seda õrnalt ning ära karistada teda diivanil olemise eest. Pea meeles, ta on harjunud, et tohib seal käia. Kui tegemist on väga väikese koeraga, siis võta ta õrnalt sülle ja aseta maha.

Hoia oma lemmikul silma all ja reageeri koheselt, kui näed koera diivanil või sinna hüppamas. Mida kiiremini sul õnnestub ta diivanilt maha ajada, seda lühem on see aeg, mil ta pehmel diivanil magamist nautida saab. See teeb soovimatu käitumismustri murdmise lihtsamaks.

Kindlasti hoolitse selle eest, et su koeral oleks olemas alternatiivne magamiskoht. See võiks olla sinu läheduses, et ta ei tunneks end üksikuna. Sageli tahavad koerad saada osa pere koosviibimistest ja melust, mistõttu magamisase võiks olla samas ruumis, kus pere kõige enam on. Ilmselt kujuneb selleks elutuba.

Kui sa koera diivanilt maha tõstad, siis julgusta teda oma magamisasemele puhkama minema. Kiida teda rahulikult ja aseta magamisasemele maius, kui ta sinna ise läheb. Ole järjekindel. Kui sa ei soovi, et koer diivanil käiks, siis ära luba tal seal olla ka ainult esikäppadega või sinu süles. Ära murdu, lubades teda ikkagi vahel diivanile.

Koera on võimalik väga edukalt õpetada ka diivanil käima sinu märguande peale. See tähendab seda, et koer õpib enne diivanile hüppamist sinult selleks luba küsima. Koeral kujuneb välja arusaam, et diivan on sinu oma ja see on koht, mida sa oled valmis temaga jagama siis, kui sa tunned nii.

Kui koeral on varasemalt välja kujunenud harjumus diivanil oma äranägemise järgi käia, olenemata sellest, kas ta tuli äsja õuest ja tahab poriste käppadega sind tervitama tulla või sirutab ta end täies pikkuses välja, arvestamata, et pererahvas tahaks ka diivanil istuda, siis on parim viis see käitumine kategooriliselt lõpetada.

Allikas: pets.thenest.com