Oled harjunud hommikuti koeraga jalutades tegema oma kodukvartalis tavapärase 20-minutilise jalutusringi. Viimane aeg on marsruuti muuta, sest sinul on igav ja koeral ka. Tee lemmiku päev rõõmsamaks ja vii ta uutesse paikadesse, kus te seni käinud pole. Uued, seninägematud paigad, erinevad lõhnad ja võõrad hääled pakuvad koerale huvi ja uued elamused väsitavad teda rohkem kui igapäevane jalutuskäik ümber paari naabermaja. Kui koer on sinu pikema eemaoleku vapralt välja kannatanud, paku talle rõõmu ja minge koos hoopis matkarajale kõndima.

Hästi käitub see koer, kellel on tegevust ja kes on väsinud. On selge, et iga päev ei ole ühelgi koeraomanikul aega oma loomale huvitavaid väljakutseid pakkuda, kuid kasuta koosoldud aega siiski maksimaalselt. Selleks, et arendada koera nutikust paku talle meelelahutust ja pane tema maiuspalad kohta, kus ta peab hõrgutiste kättesaamiseks vaeva nägema. Näiteks peida mõned maiused aeda ja lase koeral neid otsida. Nuuskimine ja maiuspala käpaga õngitsemine pakub koerale tegevust. Võid peita maiused ka mõne mänguasja sisse.

Õhtul peale töölt tulekut telekat vaadates tee reklaamipauside ajal koos koeraga mõned sirutusharjutused. Koer lööb kindlasti kampa!

Kui pead sageli muude kohustuste tõttu kodust eemal viibima, siis vabal ajal katsu temaga võimalikult sageli koos olla. Sõprade või tuttavatega kokku saama minnes ära jäta neljajalgset sõpra koju, vaid võta ta kaasa. Pealegi lisandub hoogsalt loomasõbralikke kohvikuid ja restorane, kuhu on lubatud ka neljajalgseid kaasa võtta. Muidugi peab sinu koer olema hästi õpetatud ja oskama avalikus kohas käituda.

Kui sa pead teinekord terve päev kodust ära olema ja süda lemmiku üksijätmise pärast muret täis on, siis võid mõelda ka koerajalutaja teenuse kasutamisele.

Hea lugeja, kuidas sina oma koerale meelelahutust pakud, kui ta on pidanud mõnda aega üksinda olema?