Zoey ja tema viis õde-venda sündisid Taiwani restoranis. Kui restorani omanik vastsündinud kutsikaid märkas, viskas ta nad kõik hoolimatult lähedal asuvasse rentslisse. Õnneks nägi juhtunut juhuslikult mööduv õpilane, kes kutsikad koheselt päästis ja oma hoole alla võttis.

Kutsikad viidi Taiwani loomakaitse organisatsiooni hoole alla ning neile leiti uued ja hoolivad kodud. Zoey oli pesakonna pisimuna. Ta kaalus vaevalt üle kilogrammi, mistõttu vajas ta pisut rohkem hoolt ja tähelepanu. Tema hoiukodu pakkus talle seda rõõmuga. Joy, naine, kes Zoey eest hoolitses, armus kutsikasse koheselt ja oleks ta suurima hea meelega endale jätnud, kuid ta pidi lähiajal tööasjus Hiinasse kolima. Olenemata armastusest Zoey vastu, teadis ta südames, et kolimise tõttu peab ta koerale uue kodu otsima.

Kui Zoey oli viimaks piisavalt vana, et endale päriskodu leida, leidis tema kuulutuse internetist Grace Chon, kes sai juba esimesest silmapilgust aru, et just see koer on tema perele mõeldud. Paberid vormistatud, pidi Joy kutsikaga hüvasti jätma. Ta oli kindel, et ei näe koera enam kunagi. Vabatahtliku abiga jõudis Zoey Los Angelesi. Chon võttis kutsika avasüli vastu ja Zoeyl algas uus elu.

Juba algusest peale on Zoey Choni sõnul olnud häbelik ja ärev kutsikas. Esimeste elunädalate jooksul elas ta üle palju, mistõttu võtab tal uute olukordadega kohanemine ja inimeste aktsepteerimine alati pisut kauem aega kui mõnel teisel koeral. Tema õde Maeby, endine hulkuv koer Mehhikost, on alati Zoey jaoks olemas ja julgustab teda. Siiski võib Zoey mõnes olukorras olla väga närviline. Kui Choni perre laps sündis, ei olnud perekond lõpuni kindel, kuidas Zoey beebile reageerib.

"Zoey on ülihäbelik koer," sõnas Chon. "Me ei olnud kindlad, mis ta väikesest beebist arvab, kuid kui Jasper oli umbes 7 kuud vana, siis hakkas Zoey vaikselt sulama. Ta keeras oma kõhu taeva poole ja lasi lapsel ennast katsuda. See oli pöördeline hetk ja sealt alates on ta Jasperiga aina lähedasemaks saanud. Tänaseks on Jasper 4-aastane. Koer magab igal õhtul Jasperi toas ja Jasper sõnab, et Zoey on tema parim sõber," räägib Chon.

Zoey suhe Jasperiga oli juba algusest peale väga eriline ja Chon, kes on professionaalne fotograaf, pildistas neid sageli. Ta postitas fotod ka sotsiaalmeediasse, et näidata maailmale, kui hämmastava iseloomuga võivad kurva minevikuga päästetud koerad olla. Just nende, sotsiaalmeedias tohutul kiirusel levima hakanud piltide kaudu, jõudis Joy lõpuks oma armastatud, tähendusrikkale kutsikatele aastaid hiljem puhtjuhuslikult jälile.

Olenemata sellest, et suureks kasvanud Zoey nägi piltidel täiesti teistsugune välja, jäid fotod Joy südant kripeldama ja ta otsustas omanikuga ühendust võtta.

"Alguses arvasin ma, et tegu on täieliku pettusega," ütles Chon. "Kui suur on tõenäosus, et see inimene, kes väidetavalt väikesele Zoeyle hoiukodu pakkus ja tema eest kutsikaeas hoolitses, võiks täiskasvanud 7-aastase koera piltidelt ära tunda? Kuid seejärel saatis ta mulle meiliga suure hulga fotosid ajast, mil Zoey alles kutsikas oli. Nende hulgas oli ka foto, mille kaudu mulle Zoey algul internetist silma jäi. Samuti kinnitas ja täpsustas ta lugu Zoey sünnist ja sellest, kuidas pesakond päästeti."

Nii Chon kui ka Joy ei suutnud uskuda, et nad üksteist leidsid. Alates sellest hetkest hoiavad nad üksteisega pidevat ühendust. Pärast kõiki aastaid nägi Joy viimaks, kuidas Zoey oma uue eluga kohanenud oli. Tema süda oli rahul, sest koer, kellega ta aastaid tagasi pisar silmil hüvasti pidi jätma, elas elu, mida ta vääris.

Allikas: The Dodo