Nikotiin on tõsiselt mürgitusohtlik nii kassidele kui koertele, ja e-sigaretid sisaldavad nikotiini suurel hulga. Paljud loomaomanikud seda aga ei adu.

E-sigaretid töötavad nii, et aurustavad e-vedelikku, mis sisaldab nikotiini, maitse- ja lahustavaid aineid, et jätta kasutajale muljet nagu ta suitsetaks tubakasigaretti.

E-sigarettidest eralduv nikotiinilõhn võib koertele peibutav olla, seda enam, kui e-sigarett on maitsestatud. Iga padrun sisaldab aga 6-24 mg nikotiini, see on umbes 1-2 tavalise sigareti jagu. Kui aga osta korraga 5-100padrunine pakk, kasvab oht lemmikloomale võrdväärselt padrunite hulgaga.

Kui näiteks 22 kg kaaluv sööb ära ühe e-sigareti padruni, tekivad tal tõenäoliselt mürgistusnähud. Aga kui samasuguse padruni sööb ära neli kilo kaaluv koer, on tõenäoline, et ta sureb. Koerad, kes pistavad nahka mitu padrunit, on ohus hoolimata oma kehakaalust. Lisaks nikotiinimürgitusele võib koer end vigastada ka padruni närimisel - nii suust kui soolestikust.

Tõenäoliselt oli Inglismaal esimeseks e-sigareti ohvriks Staffordshire bullterjer, kes neelas alla väikese koguse e-sigaretivedelikku. Sestap hoiatavad tema omanikud nüüd kõiki koeraomanikke – ärge suitsetage e-sigarette, need on koertele surmavad.

Pererahva arvates kukkus šokolaadimaitseline e-sigarett laualt maha mänguhoos, kui neid ennast toas polnud. Šokolaadimaitse iseenesest küll ohtu ei kujuta, kuid see muutis sigareti looma jaoks ilmselt veelgi ligitõmbavamaks.

Koer neelas alla väga väikese koguse e-sigaretivedelikku, kuid haigestus kiiresti ja suri hoolimata veterinaaride pingutustest.

Allikas: positively.com