Eelmise kuu lõpus, kui Michigani politseijaoskonna kaitsepolitseinik Chris Lynch oma tavapärast patrulltiiru tegi, jäi talle ühtäkki silma midagi ebatavalist. Keset loodust märkas ta metsavahelisel erateel parkimas üht autot ja auto juures toimetas mees koos oma väikese koeraga. Midagi selle situatsiooni juures ei tundunud politseinikule õige ning oma sisetunde pealt otsustas ta peatuda ja asja lähemalt uurida. Autole lähemale jõudes, märkas ta, kuidas mees laetud tulirelva tagasi autosse libistas.

Mehele lähemale jõudes, märkas ta metsa all ka teist meest, kes parasjagu auku kaevamas oli. Väidetavalt olid mehed koera matmas, kuid kui politseinik kaevatud augu sisse vaatas, siis paistis sealt vaid tühi karp. Alles siis sai Lynch'ile lõplikult selgeks, mis meestel plaanis oli. Nad kavatsesid selle väikese ja rõõmsameelse koera sealsamas metsa all maha lasta ning kaevatud auku matta. Olenemata heast väljanägemisest oli meeste sõnul tegemist juba eaka koeraga.

See vastus politseinikku ei rahuldanud ja ei olnud piisav looma elutee lõpetamiseks. Ta informeeris mehi, et tegmist on eramaaga ja ilmselt ei oleks maaomanik õnnelik, kui ta juhtunust teada saaks. Lisaks jäi politseinikule silma autos olev illegaalne laetud relv ning viimaks õnnestus politseinikul ka koer enda hoole alla saada.

Lynch viis koera lähedalasuvasse loomade varjupaika. Varjupaiga töötajad olid juhtunust šokeeritud, eriti seetõttu, et see varjupaik võtab tasuta oma hoole alla ka kõik hüljatud ja soovimatud lemmikloomad.

Imearmas koer Tunzy oli surmale väga lähedal, kuid tema jaoks lõppes lugu hästi. Ta on 11-aastane emane Shih Tzu, kes varjupaiga personali sõnul on täie tervise juures.

"See koer on õnnega koos, et ta viimasel hetkel leiti ja meile toodi. Me oleme politseinikule väga tänulikud. Ei ole olemas ühtegi mõjuvat ja õigustatud põhjust, miks oleks selle koera elu tookord metsas lõppema pidanud. Ilmselt on teda ees ootamas veel vähemalt 5 aastat õnnelikku elu ning tema tervis on hea. Selline käitumisviis on meie jaoks aktsepteerimatu," sõnas varjupaik. Tänu Lynchi heateole on Tunzyl võimalus alustada uut elu perekonnas, kus teda tõeliselt armastatakse ja temast hoolitakse.

Allikas: The Dodo