Kui sinu koerale talvekülm ei meeldi ja ta sooja otsides ennast ahju või radiaatori äärde kerra sätib, tasuks mõelda soojema riietuse peale. Näiteks mõnedel tõukoertel, kellel puudub kohastumus külmas kliimas elamiseks ja puudub sooja pakkuv aluskarv, aitab jope külma perioodi mugavamalt üle elada.

Kas sinu koer vajab üldse riideid?

See, kui hästi suudab sinu koer külmakraadidega toime tulla, sõltub tema tõust ja karva paksusest. Koerad, kellel puudub puudub talvekülmade eest kaitsev soe aluskarv, vajavad kindlasti lisasoojust. Kui koer ei taha külmaga välja minna, muudab soe riietus kindlasti tema enesetunnet. Chihuahuad, terjerid, pinšerid, hurdad jt. lühikarvalised koerad vajaksid kindlasti sooja talvejopet.

Ka vanemad koerad, kelle immuunsüsteem on juba nõrgem, võivad vajada lisasoojust.

Kui koeral on paks kasukas, siis jope või kampsuniga pole teda koormata vaja. Näiteks huskyd, malamuudid, berhnardiinid saavad suurepäraselt ilma riietuseta hakkama. Vastupidiselt külmakartlikele tõugudele segab riietus pigem nende liikumist.

Milline jope osta?


Kõigepealt on oluline materjal. Villane materjal hoiab küll hästi soojust, aga seda on tülikas puhastada ja võib koerale sügelust põhjustada. Hea oleks materjal, mis sisaldab villa, puuvilla ja akrüüli.

Koerale jopet ostes tasuks jälgida, et see ei jääks liiga suureks, ent samas võimaldaks vabalt liikuda. Eriti jälgida, et kaenla alt ei tõmbaks ja käppadel oleks ruumi. Lisaks sellele, et riietust peab loomale kerge selga panna ja ära võtta, tuleks jälgida ka kinnitusi, et need oleksid kvaliteetsed ja koeral ei oleks neid ei võimalik kergesti hammastega lahti sikutada.

Allikas: petmd.com