Pehmekarvaline nisuterjer kuulub terjerite rühma. Algselt kasutati neid valve-, karja- ja jahikoertena ning kahjurite püüdmiseks. Tänapäeval on põhiliselt seltsikoerad. Nisuterjer on hea iseloomuga, tark, kergesti koolitatav, elav ja rőőmsameelne. Ta on oma perekonnale truu ja lojaalne, rahulik ja kannatlik.

Välimus
Pea on lame, suhteliselt pikk ja kaetud rikkalike karvadega, mis lanegevad silmadele. Koon on ruutjas, lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on keskmise suurusega ja tumepähkelpruuni värvusega. Kõrvad on v-kujulised, õhukesed, keskmise suurusega, tihedalt vastu pead ja kaetud karvadega. Kael on üsna pikk, tugev, lihaseline ja kergelt kumer. Rind on sügav ja üsna lai; selg on tugev ja tasane. Esijalad on sirged ja lihaselised. Tagajalad on väga lihaselised. Käpad on tugevad ja kitsad. Liikumine on heade tõugetega vaba ja energiline. Saba on kõrge asetusega. Karvkate on rohke, siidjas ja pehme. Eelistatud värvus on nisukarva.
Isase koera turjakõrgus jääb vahemikku 46-49 cm ja ta võib kaaluda 16-20,5 kg. Emase koera turjakõrguseks võib-olla 43-47 cm ja ta kaal jääb vahemikku 13,5-18 kg.

Toitmine
Nisuterjer on toidu suhtes vähenõudlik koer. Spetsiaalsed toidunõuded puuduvad. Üldjuhul on ta hea isuga.

Suhtlus
Koeral on tugev iseloom ja rõõmus meel. Kui annate koerale võimaluse kõigist oma toimingutest osa võtta, on ta teile truu kaaslane. Koer võib aeg-ajalt ka vallatusi teha ja ta on väga elava loomuga.

Aktiivsus
Pehmekarvaline nisuterjer on aktiivne koer, kes vajab piisavas koguses liikumist. Vastasel juhul võib ta toas sõnakuulmatuks muutuda.

Treenimine
Nisuterjer on intelligentne koer, kes õpib kiiresti, kuid ta võib ka kangekaelne ja isepäine olla.

Pesakond
Pesakonnas on tavaliselt 6 kutsikat.

Eluiga
Nisuterjeri keskmine eluiga on 12-14 aastat.