Selle küsimuse üle on paljud koeraomanikud mõtisklenud ja arvamusi on mitmeid. Mõni usub, et koerad suudavad üksteisel ka tõuti vahet teha, teised jällegi seda ei usu. Tegelikult ei leidu kummagi arvamuse toetamiseks või ümber lükkamiseks teaduslikku tõendusmaterjali. Olgugi, et seda ei ole suudetud kindlaks teha, on väga vähe tõenäoline, et koerad koeratõuge eristada suudavad. See, millisest tõust mängukaaslane parasjagu on, ei ole koera jaoks oluline. Loomad ei vali oma mängukaaslasi välimuse järgi.

Siiski on tõendusmaterjali, et erinevate näojoonte ja näokujuga loomade suhtlemine ja kehakeel on pisut erinev. Näiteks tõud, kel on pikk koon, kasutavad oma koonu paljuski ka suhtlemisel, kuid lühikese koonu või lameda ninaga koerad suhtlevad teisiti.

Seetõttu on loogiline, et sama tõu esindajad või sarnase käitumise ja välimusega koead võivad omavahel paremini läbi saada. Nad mõistavad üksteist paremini, neil on sarnane mängustiil ja energiatase. Lisaks sellele, on nad ka ühte kasvu. Tegemist on siiski pelgalt arvamusega ja teaduslikku tõestust see leidnud ei ole.

Tõde on see, et kui sinu lemmik teist sama tõu esindajat kohtab ja temaga hästi läbi saab, võib hea omavahelise klapi põhjuseid olla mitmeid. Ehk on mõlemad koerad väga hästi sotsialiseeritud või on nad mängulises tujus, Võib-olla on hea klapi taga ka mdagi muud, mida koerad tunnevad, kuid meie silmale märkamatuks jääb. Tõenäoline on siiski see, et koer tõukaaslast teiste seast siiski ei erista.

Allikas: cuteness.om