Pontu on pärit perest, kus talle ei antud võimalust elada koerale väärilist elu. Teda hoiti juba kutsikast peale ketis ja tundub, et inimese armastust ta palju tunda ei saanud, sest nüüd ei saa tal sellest enam küllalt. Pontu on südamlik koer, kes istuks kogu aeg inimese külje all ja magaks tema kaisus, kui see vaid võimalik oleks.

Oma hüüdnime on Pontu saanud selle järgi, kuidas ta Scoobyle kohaselt saba jalgevahel peitu jookseb. Kohe, kui midagi tundub tema jaoks hirmus, on saba sorus ja Pontu kadunud. Tema hirmud tekivad just toas olles, sest seal on ju nii palju arusaamatut ja koera jaoks ebaloomulikku. Laest peegeldav päike, tolmuimeja, imelikud paugud, müra ja äike - kõik need asjad on Pontu jaoks hirmsad. Pontu on harjunud õues olema ja seal tema hirmud teda ei sega.

Vaatamata oma minevikule ja muredele, on Pontu üks viisakas ja sõbralik sell, kes laseb ennast pesta ja tõsta, kunagi ei urise ega näita ka hambaid, isegi rihmast lahti olles hoiab ta oma inimeste juurde. Ka toidu suhtes ei ole valiv, vaid sööb seda, mida parasjagu pakutakse. Kuna praegune hoiukodu ei saa Scoobyt enda hoole all enam kaua hoida, siis pöördus ta Eesti Loomakaitse Seltsi poole.

Scooby on väga rõõmsameelne, vahva ja armas sell. Ta sobib ideaalselt perre, kus ta saab olla sellest osa. Ta tahab olla inimese lähedal, tunda tema armastust ja saada pai.

Scooby tahab magada kaisus ja joosta ka koduhoovis. Ainult kodu on tal vaja! Scooby on on umbes 7-aastane vaksineeritud, kastreeritud ja kiibistatud koer.

Kui Sina saad olla Scooby jaoks see Shaggy, keda ta nii väga vajab, siis võta ühendust Eesti Loomakaitse Seltsiga või täida nende küsimustik SIIN.