Segaverelised koerad on puhtatõulistest koertest tervemad

Segavereliste koerte organism ei pruugi olla otseselt tugevam ja haigustele vastupidavam. Samuti võib segaverelistel koertel olla mitmeid terviseprobleeme. Puhtatõulistel koertel võib esineda rohkem geneetikast tulenevaid probleeme, näiteks juhul, kui kutsikad on saadud suguluspaarituse teel. Segavereliste koerte haiguslugudest ning surmapõhjustest ei räägita, kuid tõukoerte puhul on sugupuu ja geneetika oluline informatsioon.

Koera intelligentsus oleneb tõust

Seni pole ühtegi teaduslikku tõestust, et tõug mõjutaks koera intelligentsust.

Kui koer näksib rohtu, tähendab see, et ta on haige

Põhjuseid, miks koer võib rohtuda närida, võib olla mitmeid ja kõik ei pruugi sugugi viidata haigusele. Näiteks võib koeral olla vitamiinipuudus või ta vajab lisatoitaineid. Muru närimine võib viidata ka stressile ja igavusele.

Koerad on värvipimedad

Uuringud on näidanud, et tegelikult näevad koerad värve, lihtsalt pisut teistsugust värvispektrit kui meie.

Kui koer saba liputab, on ta sõbralik

Põhjuseid, miks koer saba liputab, võib olla mitmeid. Ta võib olla rõõmus ja õnnelik, aga ka mingil põhjusel häiritud või koguni agressiivne. Koera kehakeele juures on ka palju muud olulist infot, mis näitab ära, millises meeleolus koer parasjagu on.

Korruta inimaastad seitsmega ja saadki teada koera vanuse

See on vana müüt, mis ei vasta tõele. Koera vanust mõjutab eelkõige tõug.

Toas elavad koerad ei vaja kirbutõrjet

Koer võib elada küll toas, aga temaga tuleb igapäevaselt jalutamas käia. Kirbud ja parasiidid varitsevad aga kõikjal. Kui koer neid pargist ega teiste koerte käest ei saa, võib kirbud koju tuua hoopis omanik, kui ta on kokku puutunud kirpe kandva koeraga.

Märg ja külm nina on märk, et koer on terve

Koera nina temperatuur ja niiskuaste on pidevalt vahelduv ja see ei ole usaldusväärne näitaja koera tervise üle otsustamiseks.

Koerad tunnevad süütunnet

Seda on kerge uskuda, nähes koera alandlikku pilku, kui ta on mõne pahandusega hakkama saanud. Koerte käitumisspetsialistid aga kinnitavad, et koerad ei tunne oma tegude pärast süüd ega häbi. See pilk tuleneb inimese käitumisest, kes karjub, raputab ähvardavalt kätt või sammub koera suunas, kavatsusega temaga riielda.

Koer ei vaja jalutamist, ta saab hoovis niigi piisavalt joosta

See on laiskade koeraomanike poolt välja mõeldud müüt. Valdav osa koeri ei jookse aias oma isu täis ja nad ei kasuta omapäi toimetades piisavalt oma ajupotentsiaali. Nad kas tukuvad, hauguvad niisama tühja või hävitavad seda, mis aga käppade alla satub. Koeraga peaks tegelema, pakkuma talle vaimset ja füüsilist treeningut. Selle tulemuseks on väsinud, aga hästi käituv koer.

Koerale võib toidulaualt palakesi visata

Koerale ei tasu oma toidupalasid anda, sest see annab vaid tühje kaloreid, mille tulemusel võib koer rasvuda ning see omakorda põhjustab tema elukvaliteedi langust. Pidev näksimine ei ole ka koerale hea ning lisaks on osad toiduained kahjulikud ka tema tervisele.

Allikas: I heart dogs