1. Su koer saab kõigest hoobilt aru

Kas su koer saab sinu öeldust alati kohe aru? Kas trikimänguasjad ei tekita su koerale erilisi raskusi? Sellisel juhul peab sinu neljajalgne tõesti tark olema.

2. Ta üritab sinuga suhelda

Koerad, kes näevad vaeva, et inimestega suhelda – olgu selleks kas või märguanne, et ta soovib välja minna – on tõenäoliselt targemad kui koerad, kes seda ei tee. Samas võib ka olla, et su koer annab küll märku, aga sa ei oska teda piisavalt hästi lugeda. Sellisel juhul ei ole süüdi mitte sinu neljajalgne lemmik, vaid teievaheline kommunikatsioon.

3. Su koer satub tihti pahandustesse

Sind tõenäoliselt ärritab, kui su koer käib pidevalt prügikastis või närib asju, mida ei tohiks. Küll aga tasub mõelda selle peale, et ega ta ehk ei igavle. Sellisel juhul peaksid hoopis oma koerale tegevust otsima, et tal poleks aega rumalustega tegeleda.

Kui su koer tunneb sageli igavust, peaksid temaga rohkem näiteks peitust mängima või koerapuslesid kokku panema – ükskõik mida, mis hoiaks tema vaimu erksana.

4. Ta saab maiustusega mänguasjast ruttu jagu

Kui su koer on nagu enamik teisi koeri, pole tõenäoliselt midagi, mida ta armastaks rohkem kui häid maiustusi. See, kui kiiresti ta maiustuse mänguasja seest kätte saab, võib viidata tema intelligentsusele.

Küll aga palutakse kõrva taha panna, et kui su koer vajab mõningast aitamist, et mänguasjast aru saada, ei tähenda see veel, et ta rumal oleks. Koerte intelligentsus ongi lihtsalt erinev.

5. Ta näitab tunnetustestides häid tulemusi

Koera tarkuse määramiseks on päris mitmeid tooteid. Üheks neist Dognition, mis keskendub rohkem tunnetusele ja ideele, et kõik koerad on targad – igaüks lihtsalt erineval moel. Testis tuleb sul oma koeraga mängida 20 erinevat mängu, sisestada andmed ja seejärel juba näed, milline üheksast profiilist sobitub kõige paremini sinu lemmiku omaga – Einsteinist (äärmiselt tark koer) renessansikoerani (koer, kes on kõiges natuke hea).

6. Ta leiab peidetud maiustused kergelt üles

On mitmeid lihtsaid mänge, millega oma koera tunnetust kontrollida. Otsi näiteks kolm plasttopsi. Seejärel võta oma koerale maiustus, näita seda talle ja pane see ühe topsi alla. Palu oma koeral paigal olla ja seejärel kõnni ümber topside, et tema tähelepanu hajutada. Kui oled mõnda aega ringi käinud, seisa oma koera kõrvale ja palu tal maiustus üles leida.

Kui mõned koerad leiavad maiustuse kohe üles, siis teistel pole aimugi, mis toimub. Seejuures on oluline tähele panna, et see, kui su lemmik ei leia maiustust, ei tähenda veel, et ta poleks intelligentne. See näitab hoopis, et koer, kes leiab, on tähelepanelik ja hea mäluga. Samal ajal aga koer, kes ei suuda maiustust leida, ei mõista lihtsalt katse olemust piisavalt hästi.

7. Su koer oskab probleeme lahendada

Olgugi et sulle tõenäoliselt ei meeldi, kui su koer oskab külmikut avada, on see märk sellest, et su koer oskab hästi probleeme lahendada. Ühtlasi on tark see koer, kes suudab ka hüppamata kapi pealt asju kätte saada.

Allikas: petmd.com