LOE VEEL: Narvast pärit koer pani aluse loomade päästeorganisatsiooni loomisele

Sanja lugu sai alguse kaks aastat tagasi, mil ta jaanuarikuus ühe Narva korterelamu juurest luusimas leiti. Ta oli seal juba päevi ekselnud, kuid keegi ei tunnistanud koera omaks ja nii asusid vabatahtlikud loomasõbrad hulkurit aitama. Koera olukord ei olnud kiita. Teda kimbutasid mitmed tervisehädad, ka kõrge vanus ei tulnud uue kodu leidmisel kasuks.

Kuid selgub, et igaühe jaoks on kuskil keegi ja hiljuti leidis ka Sanja omale uue kodu. Ida-Virumaalt pärit koer elab alates eilsest Tapal. Tema uueks omanikuks sai kogenud koerapidaja Ronald, kel oli minevikus saksa lambakoer. Kuna Ronald on 57-aastane, ei soovinud ta omale noort kutsikat võtta ja otsustas seega Sanjale uue võimaluse pakkuda. Tal oli eaka koera eest hoolitsemise kogemus olemas, mistõttu sobis ta vanale ja haigele Sanjale hästi. Koerale oli ka teisi soovijaid, kuid kuuldes, et tegemist on eaka ja haige koeraga, loobusid paljud Sanjast.

Nüüd on aga Sanjal esimesed arstivisiidid selja taga ja uue eluga kohanemine läinud üldjoontes hästi. Olgugi, et eakas koer on veel pisut ebakindel, harjub ta tasa ja targu oma uue eluga. Ta sööb, joob ja uudistab ka õues ringi. Vaikselt õpib ta ka üksi olemist.

Arsti juures selgus, et Sanja on kurt, peaaegu pime ja lisaks kimbutab teda ka liigesepõletik. Ka sellega eaka koera mured veel ei piirdu. Tal diagnoositi südamepuudulikkus ja murettekitav on ka koera hammaste seisukord. Kuna Sanja on niivõrd nõrk, otsustas loomaarst teda mitte vaktsineerida. Hetkel on Sanjale määratud ravi, mis toetab tema südametegevust, liigeseid ja kogu organismi tööd.

Kuna Sanja ei saa oma hammaste seisukorra tõttu kuivtoitu süüa, tellitakse talle septsiaalset, eakale terviseprobleemidega koerale sobilikku märgtoitu. "Muidugi on võimalik osta ka odavamaid konserve, kuid soovime väga, et oma viimastel elukuudel tunneks Sanja võimalikult vähe valu," sõnab Sanjale uue kodu leida aidanud vabatahtlik. Kel on võimalust Sanjat ka omalt poolt aidata, saab oma panuse anda MTÜ Narva Hüljatud Loomad arveldusarvele (EE774204278606305801) AS Coop Panka selgitusega Sanja.

Ka lemmikloom.ee tänab kõiki, kes Sanjale kaasa elasid ja soovib koerale rõõmurohket pensionipõlve!