Yang ja Dong sõbrunesid kiirelt. 11 kuune kutsikas kaalus ostupäevaks võimsad 85 kilogrammi. See teeb kilohinnaks 17647 dollarit, kuid sellist koera saabki endale lubada vaid multimiljonär, sest 85 kilone koer ei rahuldu paari krõbinaga hõbedases kausis. Õrnad delikatess lihatoidud muutusid peagi koera suurteks lemmikuteks.

Üle miljoni dollari koera eest välja käia tundub ikka paras hullumeelsus, kuid Hong Dongi aretaja Lio Liang õigustab hinda öeldes, et sellise koera üleskasvatamine on juba paras investeering. Rääkimata teenindav personal, kes ka juhtumisi süüa soovivad. Lisaks näevad nad Hong Dongi kui suurepärast investeeringut, sest iga kord, kui omanik soovib koera mõne emasega paaritada, teenib ta 10000-15000 dollarit. Sada tiivaripsutust ja koer on end ära tasunud.

Kuid loomulikult moodustab suure osa koera hinnast õhk - soov olla kõrgemal. Nii nagu inimesed ostavaad sadade tuhandete eest ehteid, mille omahind on ehk murdosa sellest, mida staatuse eest nõus maksma ollakse. Maailmas on liikumas ka trend, et staatust ei näitagi enam niivõrd vinge auto või kallid ehted, vaid kallid koeratõud.

Tüüpiline Tiibeti Mastif kallub 60- 75 kilo, samas kui Hing Dong oli juba 11-kuuselt 85 kilo. See nätiab tohutut kasvupotentsiaali, mis koeral on.

Pluss peetakse mitmes paigas Hiinas punast õnnevärviks ja punaseid Tiibeti mastifeid pühadeks loomadeks, kes õnnistavad enda omanikku edu ja tervisega.

Kuid loomulikult on Tiibeti Mastifeid saada ka täiesti mõistliku hinnaga. See aga võtab ära võimaluse hoobelda sõprade ees, et soetatud sai miljon dollarit maksev koer.